Walace vede Steaua, cu actualul lot, luptându-se la promovarea în prima ligă. „Cred în proiect și cred că putem să ajutăm echipa să ajungă înapoi în Liga 1”

Liber de contract după ce s-a despărțit la începutul acestui an de Petrolul, brazilianul Walace Alves da Silva (30 ani) a ajuns la Steaua, liderul Ligii a 4-a București, echipă cu care a semnat un contract valabil până în luna iunie 2022. Fundașul central va fi antrenat din nou de Daniel Oprița și va evolua alături de niște jucători cu care a mai coleg la mai multe formații din România, cu mulți dintre ei la Juventus București, club unde a obținut promovarea în Liga 1. La Steaua a acceptat să vină și pentru că are încredere că această echipă are acum un lot care să se bată inclusiv la accederea în Liga 1.

După Alexandru Zaharia și Mădălin Mihăescu, de la Petrolul (Liga 2) la Steaua (Liga 4) a ajuns în acest început de an și Walace Alves da Silva. Brazilianul s-a despărțit de echipa ploieșteană pe cale amiabilă, din cauza accidentărilor sale dese și a lipsei de răbdare a „lupilor”.

„Chiar dacă e în Liga a 4-a, Steaua este un nume, este cea mai mare echipă din România, are condiții foarte bune și de ce nu? De aia am ales să vin la Steaua. Cred în proiect și cred că putem să ajutăm echipa să ajungă înapoi în Liga 1. Echipa nu are nevoie de mine acum, la Liga a 4-a. Așa văd eu. Eu văd o echipă deja foarte bună, peste nivelul campionatului în care joacă. Este de nivelul Ligii a 2-a, după părerea”, a spus Walace într-un interviu acordat canalului de YouTube Steaua TV.

Walace: „Mă simt român, am contruit o familie aici, locuiesc aici”

Încă nerefăcut complet după accidentarea suferită în luna ianuarie, în cantonamentul pe care l-a făcut în Turcia alături de Petrolul, Walace spune că Steaua nu are nevoie în acest moment de el, ci că a fost adus pentru următoarea perioadă, când echipa speră că va lupta pentru o nouă promovare, din Liga 3 în Liga 2, dar și pentru proiect.

La Steaua va fi din nou coleg cu Liviu Băjenaru, Valentin Bărbulescu, Ovidiu Morariu, Alexandru Zaharia și Mădălin Mihăescu și va fi antrenat de Daniel Oprița. Toți s-au aflat la Juventus București în sezonul de Liga 2 ediția 2016/2017, atunci când s-a obținut promovarea în Liga 1.

„Eu nu am venit pentru că au nevoie neapărat acum de mine. Pe aia am semnat și pe doi ani și jumătate, pentru că am încredere că în anul următor, în fiecare sezon, să promovăm. Majoritatea dintre jucătorii din lot sunt prietenii mei, cu care am promovat în Liga 1 pe când eram la Juventus și am mai jucat cu ei și la alte echipe. Antrenorul, la fel, am făcut performanță alături de el, am promovat o echipă în Liga 1. Asta a contat foarte mult, știind că echipa are lot de Liga a 2-a, chiar să se bată la promovare. Echipa pe care o are Steaua acum poate să se bată la promovare chiar în Liga 1, cu lotul ăsta și cu câțiva jucători”, a mai declarat brazilianul Walace, care a spus că putea să semneze și cu alte echipe din afara țării, însă că a preferat să rămână în România pentru că se simte român: „Am avut niște propuneri de afară, chiar și din Brazilia, dar am pus în balanță și, având în vedere că mă simt român, am contruit o familie aici, locuiesc aici, și de aia am acceptat să rămân în România”.

Brazilianul a mai evoluat în România pentru FC Argeș, Rapid, FC Olt Slatina, Juventus București, FC Voluntari și Dunărea Călărași, iar la Steaua va avea tricoul cu numărul 55.

Steaua e liderul Ligii a 4-a București, cu punctaj maxim după 18 etape și cu un golaveraj incredibil: 156-5, iar în acest an speră să obțină promovarea în Liga 3, după două rânduri în care nu și-a îndeplinit obiectivul. În primele două meciuri din acest an a trecut cu 9-1 în deplasare de CS FC Dinamo și cu 18-0 de ACS Electrica.

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă