Un „leu neînblânzit” își încearcă norocul la Fortuna

Portarul camerunez Fernand N’garwa Madouwaye poate fi „perla” găsită de Fortuna Poiana Câmpina în perioada de pregătiri din aceast vară. Noul antrenor cu portarii al grupării prahovene ajunse în eșalonul secund, Cornel Cernea, l-a remarcat pe goalkeperul venit „în probe” după doar câteva antrenamente, CV-ul fotbalistului justificând impresia excelentă lăsată la primele antrenamente!

Fortuna l-a transferat în această vară pe Justin Popescu, de la Chindia Târgoviște, pentru a-l concura pe titularul din sezonul trecut, Radu Zegheru, dar amândoi portarii Fortunei par a fi „în pericol” odată cu apariția acestui african. Asta pentru că Fernand N’garwa Madouwaye este un fost internațional de juniori camerunez, fiind convocat pentru reprezentativa africană la juniori la echipa Under 20 și la Under 23, dar și în lotul „Leilor neînblânziți” care a participat la Cupa Africii pe Națiuni, turneul final din Sudan – jucat în 2011!

După o perioadă petrecută la echipe din țara natală, precum Renaissance FC de Ngoumou și Tonnerre Yaounde, Ferdinand a decis să încerce Europa, apariția la Fortuna, în probe de joc, fiind a doua încercare după ce, ca junior, s-a aflat la un moment dat în curtea spaniolilor de la UD Salamanca.

Născut pe 27 iunie 1991, portarul camerunez s-a remarcat prin calități fizice excelente, dar și prin tehnica foarte bună, Cernea, fost portar de Champions League la Steaua, urmând să continue lucrul cu noul său elev pentru a aprecia cât mai bine nivelul actual, dar și potențialul pe care l-ar putea atinge africanul după perioada de acomodare.

Începe primul cantonament

După ce la primele antrenamente numărul fotbaliștilor aflați la antrenamentele Fortunei se apropia de 40, pentru cantonamentul centralizat care începe astăzi la Hotelul „Tineretului” din Câmpina au fost convocați ceva mai puțini, renunțându-se la o primă „echipă”.

Astfel, sub comanda lui Eusebiu Tudor au rămas „doar” 26-27 de jucători, iar, după acest stagiu de pregătire, va mai urma o „triere”, urmând ca în al doilea cantonament, programat în august, să se rămână cu lotul care va aborda noul sezon.

Printre cei la care s-a renunțat se află și fostul fundaș central al Petrolului – Radu Barbu, precum și fundașul stânga camerunez care venise cu N”Garwa, în timp ce jucători tineri precum Romario Moise, Alberto Gheorghe sau Caramalău vor rămâne să se antreneze cu echipa secundă a clubului.

În perioada de pregătire centralizată vor apărea și primele meciuri amicale, Astra 2, Conpet și Viitorul Constanța fiind pe lista potențialelor adversare.

Articol scris de Marian Dima
Foto: Sport Câmpina
 

Pe aceeași temă