Trei pentru unul! Conducătorii de la FC Brașov și Unirea Tărlungeni negociază un schimb de jucători

Cele două echipe brașovene din Liga a 2-a se pregătesc de unul dintre cele mai interesante schimburi de jucători al pauzei de iarnă! Interesul lui FC Brașov pentru pentru Ioan Șerban (32 ani)(foto, nr. 84) și cel al Unirii Tărlungeni pentru Bogdan Rusu (25 ani), Mihai Istrofor (24 ani) și Șerban Moraru (29 ani) ar putea aduce o înțelegere între cele două cluburi din Seria a II-a.

Concret, șefii lui FC Brașov, Dochița și Pașcu, dar și antrenorul Mihai Stere au fost prezenți sâmbătă la amicalul Unirii Tărlungeni cu AFC Hărman. La finalul jocului, cei trei au demarat negocierile cu șefii de la Tărlungeni, Kiss și Cazan, iar cele două părți ar fi ajuns la un acord. Totul depinde acum de cei de la FC Brașov, care trebuie să-i convingă pe Bogdan Rusu și Istrofor să meargă la Tărlungeni. Cu Șerban Moraru lucrurile sunt mai simple, pentru că mijlocașul nu se află în vederile lui Stere pentru partea a doua a sezonului. Mihai Stere a spus doar că are nevoie de „jucători valoroși” și nu a negat interesul pentru Ioan Șerban.

Șerban și-a dat acordul

Considerat unul dintre cei mai buni jucători ai Unirii, fundașul Ioan Mălin Șerban a fost format de Romradiatoare Brașov, iar la 16 ani a fost achiziționat de FC Brașov. Până acum a jucat la o mulțime de cluburi din Liga a 2-a, printre care Forex, Brăila, Mureșul Deva, Unirea Alba Iulia, FC Olt Slatina, iar în ultimii doi ani la Tărlungeni, cu o pauză de jumătate de sezon anul trecut când a evoluat în retur la Juventus București.

Interesant este că, anul trecut, „Piciul”, așa cum este poreclit Șerban încă din perioada în care juca la Romradiatoare, a fost dorit în două rânduri de FC Brașov. Mai întâi în iarna trecută când Laszlo Balint a vrut să-l aducă la Brașov, dar și în vara trecută, imediat după retrogradarea „stegarilor” în Liga a 2-a.

„Sper ca a treia oară să fie cu noroc. Eu îmi doresc să joc la FC Brașov, mi-am dat acordul, acum rămâne doar să se înțeleagă cluburile. Pentru mine ar fi o revenire la FC Brașov, unde mi-am făcut o mare parte din juniorat. Cei de la FC Brașov au ca obiectiv promovarea, iar visul meu este să joc în Liga 1. La Tărlungeni am petrecut o perioadă frumoasă și sper din tot sufletul să nu retrogradeze”, a precizat Șerban.

Un alt jucător dorit insistent de cei de la FC Brașov este fundașul central al Rapidului, Adrian Avrămia. Jucătorul are de recuperat restanțe salariale de la Rapid, iar oficialii giuleșteni nu au ajuns încă la un acord cu jucătorul, care în această perioadă se pregătește separat față de lotul lui Dan Alexa.

Pașcu a pus ochii pe Tudorie de la Steaua

FC Brașov nu renunță la ideea de a mai transfera un atacant în această iarnă, cu toate că îl are în lot pe Marius Matei, unul dintre cei doi golgheteri din Liga 2. După ce nu s-a înțeles cu Sorin Chițu, vârful Farului, conducerea clubului brașovean anunță prin vocea președintelui de onoare Romică Pașcu că îl vrea împrumut pe atacantul Stelei, Alexandru Tudorie. Pe lângă acesta, șefii de la FC Brașov intenționează să își întărească defensiva și cu Sergiu Muth, fundaș care și-a reziliat contractul cu Gaz Metan Mediaș. Și Octavian Abrudan, liber și el de contract după despărțirea de medieșeni, a fost ofertat.

Altfel, FC Brașov a încheiat cantonamentul din Poiana Brașov cu un meci amical disputat vineri, la Râșnov, cu formația locală care evoluează în Liga a 4-a. Pe un teren acoperit cu un strat gros de zăpadă, elevii lui Mihai Stere s-au impus cu scorul de 3-0, toate cele trei goluri fiind marcate în prima repriză de atacantul Daniel Ene într-un interval de doar 15 minute!

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Pe aceeași temă