Transferul lui Gabi Matei la Petrolul a picat. Jucătorul lui FC Clinceni s-a reorientat și merge la altă echipă din Liga 1, una din play-off

Transferul lui Gabi Matei la Petrolul a picat.** Jucătorul lui FC Clinceni s-a reorientat și merge la altă echipă din Liga 1, una din play-off

După trei luni petrecute în Liga 2, la FC Academica Clinceni, Gabriel Matei va reveni în Liga 1. Nu la Petrolul, cu conducători căruia ajunsese la un acord și imediat și-a cerut rezilierea contractului față de gruparea ilfoveană din liga secundă, ci la ASA Târgu Mureș, vicecampioana din sezonul trecut. Matei nu se va lupta pentru salvarea de la retrogradare, ci în play-off, pentru câștigarea campionatului.

Intrat în vacanță la începutul lunii decembrie, odată cu desfășurarea ultimului meci din acest an, la Piatra Neamț, Gabi Matei nu va mai continua să joace la FC Academica Clinceni de la începutul lui 2016, ci va ajunge la ASA Târgu Mureș, echipă cu care a semnat un contract valabil până în vara anului viitor. Fundașul dreapta a ales vicecampioana, după ce în ultima săptămână și jumătate s-a antrenat cu Petrolul Ploiești, dar mutarea sa pe „Ilie Oană” a căzut în ultimul moment.

Negocierile dintre Matei și Petrolul au picat, iar motivul este plecarea foarte probabilă a managerului Mario Nicolae, cel care a insistat ca fostul stelist să ajungă la Ploiești. Astfel, fundașul dreapta va avea ocazia să joace, cel mai probabil, în play-off, ASA fiind foarte aproape de îndeplinirea acestui obiectiv.



Gabi Matei a fost transferat de Steaua de la Pandurii pentru 600.000 de euro, în 2011, după ce Mihai Stoica a insistat pentru el. Fostul manager al „roș-albaștrilor” l-a convins pe Gigi Becali să-l cumpere, după ce i-a transmis că este un jucător care va ajunge titular la echipa națională. A fost însă un transfer eșuat, două sezoane ratându-le complet din cauza accidentărilor.

În cei patru ani în care a fost legitimat la Steaua, Matei a intrat în doar 12 meciuri, fără să reușească măcar o pasă de gol. Ghinionul accidentărilor, dar și viața extrasportivă agitată l-au ținut departe de un tricou de titular. În returul sezonului trecut a fost împrumutat la FC Brașov, unde a prins 10 meciuri, iar acum, la revenirea la echipa campioană, n-a reușit să arate că poate fi o soluție pentru prima echipă a lui Mirel Rădoi. Pe 7 septembrie, Steaua a anunțat că i-a reziliat contractul.

„Sper să mi se dea și mie o șansă să joc, dacă nu, voi alege o altă echipă la care să evolueaz pentru că am nevoie de jocuri, nu să stau pe margine”
Gabi Matei, într-un interviu pentru ProSport

Gabriel Matei are în palmares două titluri de campion și supercupa României cu Steaua.

2 goluri a dat Gabi Matei în cele 14 meciuri pe care le-a jucat la FC Academica Clinceni

Foto: Alexandru RAITA

Pe aceeași temă