Țicleanu, prezentat oficial: „Îmi doresc ca la finalul campionatului să sărbătorim”

Țicleanu, prezentat oficial:**

Aurel Țicleanu este director tehnic la Corona cu acte în regulă. El a fost prezentat oficial chiar de către șefii clubului brașovean, Liviu Lupu și Szakal Andras. La prezentarea oficială, Țicleanu a fost însoțit de antenorul principal Dan Bona și căpitanul echipei, Ion Coman.

Liviu Lupu a spus că Țicleanu a acceptat imediat oferta și că are mare încredere în fostul internațional. „Aurel Țicleanu este directorul tehnic al echipei. El nu a venit să ia locul cuiva la echipă, ci să întărească stafful tehnic al echipei. El și Dan Bona vor avea responsabilitatea rezultatelor echipei. Țicleanu nu a stat mult pe gânduri când i-am propus să vină la Corona. El nu mai are nevoie de prezentare, pentru că este o personalitate în lumea fotbalului. Este un bun pedagog și știe foarte bine să-i mobilizeze pe jucători. Cred cu tărie că ne va ajuta foarte mult”, a spus Lupu.

Președintele Coronei ezită să vorbească tranșant de promovare pentru a nu pune presiune pe echipă. „Începutul returului a fost foarte greu, dar dacă vom avea un parcurs bun în următoarele etape ne putem gândi la promovare. După victoria de la Timișoara am redevenit încrezători în șansele noastre la promovare. Nu vrem să punem o presiune pe umerii jucătorilor cu promovarea, pentru că s-a văzut în primele trei etape ce greu a fost”, a spus Lupu.

La rândul său, Szakal Andras spune că venirea lui Țicleanu la echipă va aduce un plus de profesionalism. „Cred că am luat o decizie bună cu Țicleanu, pentru că va aduce un plus de profesionalism echipei. El și Bona sunt compatibili, iar atmosfera în cadrul lotului s-a schimbat. Ne-am dus la Timișoara ca o adevărată echipă și acest lucru s-a văzut pe teren. Avem un program mai ușor decât celelalte echipe și cred că ne putem atinge obiectivele”, a spus Szakal.

„Nu vreau să dezamăgesc pe nimeni”

Aurel Țicleanu a avut un discurs echilibrat în care a ținut să precizeze că îl sprijină necondiționat pe Dan Bona și că promovarea depinde doar de echipă în acest final de campionat. „Nu aș vrea să mă transform eu în personajul numărul 1 al clubului. Echipa va fi pe primul plan în acest proiect. Am mare încredere în acest grup. Bona va face echipa la următoarele meciuri, a făcut o treabă bună până acum și îl voi ajuta cu experiența mea. Corona are tot ce îi trebuie, jucători tineri și talentați, dar și fotbaliști cu mare experiență. Bona este un antrenor valoros, care a adus această echipă din Liga 5 până unde este acum. Am venit să-l sprijin și voi demonstra acest lucru. Nu vreau să dezamăgesc pe nimeni”, a spus Țicleanu.

„Amănuntele vor face diferența”

Directorul tehnic al Coronei spune că lupta pentru promovare va fi una dificilă. „Meciurile vor fi din ce în ce mai dificile, iar punctele se vor obține foarte greu. Conducerea a încercat să ia presiunea de pe umerii jucătorilor. Sunt convins că promovarea în Liga I nu va fi o simplă plimbare prin parc. Îmbucurător este faptul că lucrurile depind acum doar de noi. Îmi doresc ca la finalul campionatului să sărbătorim împreună, iar Corona să facă parte din grupul echipelor din Liga I. La experiența pe care o am sunt convins că vor mai fi surprize, unele chiar neplăcute. Cine crede că lupta s-a încheiat se înșală amarnic. Poli și UTA sunt nume mari în fotbalul românesc, dar la Corona este foame de performanță, iar prezentul și viitorul contează. Pentru a promova ne trebuie cât mai multe puncte, puțină șansă și multă încredere din partea jucătorilor. Cred că amănuntele vor face diferența în acest final de campionat”, a declarat Țicleanu.

Bona: „Pot lucra cu Țicleanu”

Antrenorul Dan Bona nu este deranjat de faptul că va colabora cu Țicleanu. „Venirea lui Țicleanu la echipă este de bun augur. Pot lucra foarte bine cu el și pot spune că aveam nevoie de experiența dânsului. Sper ca din această colaborare echipa să iasă în câștig. Cu două victorii în meciurile cu CS Mioveni și FC Olt vom fi principalii favoriți la promovare. Este bine că ne-am trezit la momentul oportun la Timișoara unde am obținut o victorie imensă”, a spus Bona.

Sursa: Monitorul Expres

Pe aceeași temă