Steliano Filip, cinci ani la Dinamo, în coproprietate!

25 Jun. 2012, 12:00 Bursa transferurilor
Steliano Filip, cinci ani** la Dinamo, în coproprietate!
Deși avea oferte „de afară” Steliano Filip a semnat cu Dinamo și va evolua în următorul sezon în Liga I. Jucătorul crescut de LPS Banatul va fi deținut de „câini” în coproprietate cu Avicola Buziaș în următorii cinci ani și așteaptă să i se alăture alți doi vestici în cantonamentul din Austria, Alin Roman și Cristi Scutaru.

Nu e niciun secret, Timișoara a redevenit o importantă pepinieră pentru clubul din „Groapă”, ultimul sosit la alb-roșii e Steliano Filip, care i se alătură astfel unei alte perle a LPS Banatului din anii, în care echipa a marșat în campionatele de juniori, Darius Buia. Dacă Buia și Dobrosavlevici nu au confirmat încă la prima echipă, Filip se pare că e în calculele lui Dario Bonetti, care îl are în pregătire și pe Mircea Axente. Marți urmează să se alăture lotului dinamovist și Alin Roman, un alt produs al liceului timișorean, care a „explodat” la Baia Mare în sezonul trecut.

„Dinamo m-a urmărit de mult, au fost discuții cu Juventus și alte cluburi de afară dar eu nu mi-am dorit să plec din țară, vreau să mă afirm în Liga I mai întâi și după aceea. Sunt multe exemple de jucători care au plecat de tineri afară și s-au întors pe la 21-22 de ani în România, unde joacă prin Liga a II-a”, ne-a spus Filip.

„Eu îmi doresc să joc și să mă impun dar în același timp realizez că e greu, la Dinamo sunt jucători buni. Mă bucur că sunt jucători precum Dănciulescu, Niculae și Munteanu, am multe de învățat de la ei. Cu toții m-au primit bine, sunt caractere”, a adăugat mijlocașul ofensiv.

Conform siteului de specialitate transfermarkt.de, valoarea mijlocașului se ridică la 200 de mii de euro, însă aceasta se va dubla sau tripla dacă jucătorul va da randament în Liga I.

ULTIMA ORĂ‚: Filip a marcat un gol la primul meci sub culorile lui Dinamo, în victoria cu 6-0 în fața austriecilor de la Klagenfurt

Articol scris de Cornel BIHOLARI (BanatSport)

25 Jun. 2012, 12:00 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă