Sportul Snagov s-a despărțit de Iulian Roșu, cel mai experimentat jucător pe care îl avea în lot. „Nu mai puteam continua. Trebuie să mă gândesc și la binele meu și al familiei”

Sportul Snagov s-a despărțit în această săptămână de cel mai experimentat jucător pe care îl avea în lot, cu toate că are doar 25 de ani. Iulian Roșu n-a mai dorit să continue în actualele condiții de la penultima clasată din Liga 2 și a obținut rezilierea contractului în urma discuțiilor pe care le-a avut cu finanțatorul Ovidiu Onosă.

Jucătorul crescut de Steaua și trecut în cariera sa pe la FC Clinceni, Rapid, Astra, ACS Poli, Olimpia Satu Mare, Metaloglobus sau CSMS Iași a evoluat în acest sezon în 16 meciuri, în 14 ca titular, și a înscris 3 goluri pentru Sportul Snagov, însă situația proastă din toate puntele de vedere în care se află echipa ilfoveană l-a făcut să nu-și mai dorească să continue cu penultima clasată din Liga 2.

„Uneori, trebuie să faci un pas în spate ca să poți progresa. Nu mi-e rușine să muncesc și sper să am continuitate să pot juca la potențial cât mai ridicat. La Snagov nu mai puteam continua. Sunt căsătorit. Trebuie să mă gândesc și la binele meu și al familiei”, spune, pentru Liga2.ro, Iulian Roșu după despărțirea de echipa care își desfășoară meciurile de pe teren propriu la Ghermănești, un sat din comuna ilfoveană Snagov, și are interdicție să facă transferuri din cauza problemelor financiare pe care le-a avut în vară, când a avut loc procesul de licențiere pentru Liga 2.

„Fotbalistic și familial nu mai puteam continua la Snagov”

În cele aproape șase luni petrecute la Sportul Snagov, Iulian Roșu a primit doar două salarii. Ca să primească actele de transfer, jucătorul a renunțat la patru salarii restante.

„A fost dorința mea să plec de la Snagov. M-am întâlnit cu Ovidiu Onosă, i-am expus punctul meu de vedere, că nu îmi doresc să mai continui cu echipa, că simt nevoia să merg în alt loc, unde să pot progresa, având în vedere situația echipei și că obiectivul este departe de a putea fi îndeplinit, evitarea retrogradării.

A contat foarte mult faptul că și soția mea are o problemă medicală la genunchi și nu va putea muncii o perioadă. Deci, și fotbalistic, și familial nu mai puteam continua la Snagov. În perioada următoare voi semna și contractul cu noua echipă.

Mă bucur și îi mulțumesc lui Ovidiu că m-a înțeles și nu m-a ținut cu forța. Mulțumesc și Snagovului pentru șansa oferită de a juca meci de meci. Le urez baftă și sănătate tuturor de acolo”, a mai declarat Iulian Roșu pentru Liga2.ro.

Și clubul Sportul Snagov a anunțat despărțirea de Iulian Roșu:

Sportul Snagov ocupă locul 18, penultimul, în clasamentul Ligii 2, la finalul primei părți a sezonului, cu 9 puncte acumulate după 21 de etape. Prima clasată deasupra locurilor retrogradabile, FK Csikszereda, are 22 de puncte, astfel că șansele ca echipa ilfoveană să evite să pice în Liga 3 în vară sunt de ordinul fantasticului în acest moment.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Leczki JOZSI /Mediafax Foto

Pe aceeași temă