Se complică și mai mult lucrurile la ASA Târgu Mureș! Alți cinci jucători și-au reziliat contractul. „Sunt probleme mari la club. Este mult amatorism în conducere”

ASA Târgu Mureș este într-o situație disperată și se apropie cu pași repezi de desființare. După ce Liga2.ro a anunțat în exclusivitate că jucătorii au refuzat ieri să se antreneze, făcând grevă, iar directorul general Cristian Cherteș a încercat să ascundă evenimentul, astăzi, nu mai puțin de cinci dintre lotul grupării din eșalonul secund și-au reziliat contractele, nemulțumiți că nu sunt plătiți și de faptul că viitorul clubului este nesigur.

Florin Iacob, Florin Ilie, Alexandru Boiciuc, Marvin Schieb și Alexandru Neagu au plecat de la ASA Târgu Mureș și dau un semnal de alarmă că gruparea transilvăneană e aproape de sfârșit. Aceștia completează lista rezilierilor după ce săptămâna trecută antrenorul Laszlo Balint și managerul general Dinu Gheorghe plecau de la echipă. Iar înaintea acestora, după doar patru etape scurse din acest sezon, jucătorii Dumitru Muntean și Cornel Ene au cerut și au primit acordul conducerii de despărțire amiabilă. În plus, croatul Luka Mijokovic a plecat încă de luni de la echipă.

„Am mers cu planuri mari la Târgu Mureș, doream să promovăm echipa în Liga 1, însă lucrurile care s-au întâmplat în ultimele două săptămâni m-au făcut să cred că nu se dorește acest lucru. Au fost multe promisiuni neonorate, sunt probleme mari la club, astfel că am decis să închei conturile. Este mult amatorism în conducerea clubului, care renunță foarte ușor la serviciile unor jucători care au avut un rol important în acest debut de sezon. S-a dovedit încă o dată că în România fotbaliștii sunt tratați ca niște sclavi”, a spus, pentru Monitorul Expres, Florin Iacob.

  • Florin Iacob, Florin Ilie, Alexandru Boiciuc, Marvin Schieb și Alexandru Neagu au decis să plece de la ASA Târgu Mureș, chiar dacă nu vor mai putea juca pentru nicio altă echipă până în iarnă. Singura lor șansă să semneze și să evolueze la un nou club
    este ca ASA Târgu Mureș să se desființeze cât mai curând.

 

Cherteș visează la promovare

Ieri, jucătorii refuzau să se antreneze, pe motiv că sunt neplătiți în acest sezon, în timp ce directorul general Cristian Cherteș încerca să ascundă acest lucru. „Eu știu că au fost la antrenament, dacă dumneavoastră știți altceva… Jucăm, chiar dacă ne este foarte greu, din punct de vedere financiar. Obiectivul rămâne promovarea”, a spus, pentru Liga2.ro, Cristian Cherteș.

ASA Târgu Mureș este la limita existenței, asta pentru că finanțarea dinspre Consiliul Local este blocată de ANAF încă de când echipa juca în Liga 1. „De un an și jumătate trăim doar din drepturile tv și din sponsorizări. Încă nu s-au deblocat bani spre noi. Este o birocrație incredibilă. Finanțatorii fac tot posibilul să ne ajute, dar nu se știe când se vor debloca acei bani. Mai trebuie făcute plăți spre Finanțe”, a mai spus Cherteș.

După șapte etape desfășurate din campionatul Ligii 2, ASA Târgu Mureș ocupă locul 2, cu 16 puncte, cu două mai puțin decât liderul AFC Hermannstadt. Următorul meci al echipei mureșene are loc luni, 18 septembrie, de la ora 18:00, pe teren propriu, cu Chindia Târgoviște, a patra clasată din Liga 2, cu 13 puncte.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Pe aceeași temă