Răuță e gata să lase Mioveniul pentru Liga 1: „Vreau să fac acest pas. Aici mi-am făcut treaba. Joc de la 17 ani în acest eșalon”

Răuță e gata să lase Mioveniul pentru Liga 1:**

Singurul jucător care ar putea părăsi pe CS Mioveni în această iarnă este Alexandru Răuță. Căpitanul galben-verzilor și-a împuternicit impresarul să negocieze un transfer, iar în momentul de față există discuții cu mai multe cluburi de Liga 1, discuții purtate atât de agent, cât și de conducerea clubului.

Răuță are 23 de ani și joacă deja de 6 ani în Liga a 2-a, el venind la Mioveni de la FC Argeș. Fotbalistul a ajuns în atenția echipelor de Liga 1 anul trecut, când a avut evoluții constante și foarte bune la echipa galben-verde. Mijlocașul a stârnit atenția mai ales după meciurile bune făcute de CS Mioveni în Cupa României, când a întâlnit adversari de top, Astra, Dinamo și CFR Cluj. Discuții despre o posibilă plecare au fost și în vară, însă, dacă atunci nu s-a concretizat nimic, în această iarnă, lucrurile sunt destul de avansate. De altfel, și jucătorul a recunoscut acest lucru ieri, pentru Curierul zilei.

„Impresarul meu îmi caută echipă. Sunt câteva discuții cu formații de Liga 1. Din partea mea nu e nici o problemă, chiar vreau să fac acest pas. Aici, la Mioveni, consider că mi-am făcut treaba și că am ajutat clubul până acum. În plus, dacă există șan­sa să ajungi la o echipă de Liga 1, nimeni nu vrea să o rateze. Sunt și alte condiții financiare. Am o vârstă, am deja 5-6 ani în Liga a 2-a. Joc de la 17 ani în acest eșalon. Dacă nu se concretizează ni­mic, îmi voi face treaba în con­tinuare la Mioveni și o să încercăm să promovăm”, a spus Alexandru Răuță.

Mijlocașul galben-verde crede că, în acest an, echipa sa are cele mai mari șanse să promoveze în Liga 1. „În 2016 așteptăm să intrăm în play-off. Apoi se va juca, pentru că nu este o echipă favorită clar să promoveze. Cea mai mare șansă eu cred că acum este de a promova, în acest an. Am terminat 2015 pe locul 6, trebuie să recunoaștem că nu suntem acolo unde ne-am dorit la început, dar eu zic că e bine și așa, pentru că am reușit să redresăm situația pe final”, a mai spus Răuță.

Galben-verzii caută un fundaș central

Conducerea Mioveniului este în căutarea unui fundaș central, singurul post neacoperit în totalitate în acest moment. „Căutăm un fundaș central. Este singurul post unde avem nevoie. În rest, nu avem nevoie de alte întăriri”, a confirmat președintele Consiliului Director al CS Mioveni, Dumitru Olteanu.

În turul campionatului, galben-verzii s-au bazat în marea majoritate a meciurilor pe acest post pe Bogdan Stoica și Ali Calvin. Primul a bifat 15 partide pe această poziție, iar al doilea 17, din cele 18 jucate de echipă. Tot aici a mai apărut și Negoiță, dar doar în două partide, dar și Deaconescu, tot în două meciuri. Ultimul a fost transferat în timpul campionatului, însă i s-a reziliat contractul după plecarea antrenorului Claudiu Niculescu.

De asemenea, printre fundașii centrali s-a numărat la începutul campionatului și Ionuț Rada, însă acesta nu a jucat niciun minut în acest sezon, fiind accidentat încă de la finalul anului trecut. Între timp, și lui Rada i s-a reziliat contractul, astfel că, în partea a doua a campionatului, CS Mioveni a stat în doar trei fundași centrali, Stoica, Calvin și Negoiță.

Articol scris de Silviu MIHAI

Pe aceeași temă