Rapid are de încasat 300.000 de euro de la Astra. Dinu Gheorghe: „Dacă vrem, plătim și peste un an”

Rapid are de încasat 300.000 de euro de la Astra.** Dinu Gheorghe:

Rapid întâmpină probleme financiare, dar are de încasat de la Astra Giurgiu aproximativ 300.000 de euro. Giuleștenii l-au cedat în iarnă pe Alexandru Ioniță II (19 ani) la Astra Giurgiu pentru 500.000 de euro plus TVA.

Astfel, până în acest moment giurgiuvenii au achitat doar 200.000 de euro, deși trebuiau să plătească 350.000 de euro. Giuleștenii au depus un memoriu la comisiile federale pentru a-i forța pe cei de la Astra să respecte angajamentele asumate în contractul de transfer.

Comisia Națională de Soluționare a Litigiilor din cadrul FRF a decis pe 28 martie 2014 ca gruparea giurgiuveană să achite restanța de 148.000 de euro, plus tva în termen de 30 de zile. Însă acest lucru nu s-a întâmplat nici până în prezent, iar Dinu Gheorghe evită să plătească datoriile.

În plus pe 30 aprilie este un nou termen în care Astra trebuie să achite ultima tranșă din transferul lui Ioniță II de 150.000 de euro plus TVA.

„Conducătorii de la Astra Giurgiu nu răspund la telefon și nu respectă decizia luată de o comisie federală. Când voia să-l transfere pe Alex Ioniță în iarnă, domnul Dinu Gheorghe ne suna singur de cel puțin trei ori pe zi, iar acum același om nu vrea să răspundă la telefon”, a declarat un oficial al giuleștenilor. Contactat de ProSport, președintele giurgiuvenilor a recunoscut că există o datorie față de clubul Rapid și a precizat că o va achita când va dori. „În funcție de termenul stabilit de comisie, dacă vrem plătim și peste un an”, a declarat oficialul giurgiuvenilor

Articol scris de Victor STOICESCU

Pe aceeași temă