Prima achiziție a SCM Pitești are ambiții mari. „Avem cel mai bun lot și vom promova”

Prima achiziție a SCM Pitești are ambiții mari.**

SCM Pitești a început luni pregătirea pentru partea secundă a campionatului. La primul antrenament condus de Nicolae Dică au s-au prezentat 23 de jucători, singura noutate fiind mijlocașul Cosmin Căpățînă. Fotbalistul în vârstă de 23 de ani a evoluat în turul campionatului la FCM Alexandria, colega de serie a piteștenilor. În cariera sa, Căpățînă a mai jucat în liga secundă la FC Olt. Noua achiziție a grupării din Trivale are ambiții mari cu SCM Pitești.  

– De ce ai ales Piteștiul?
– Am ales Piteștiul pentru că este un oraș cu tradiție în fotbalul românesc. SCM Pitești este o echipă care are viitor în fotbal și care are obiective mari. Sunt convins că am făcut o alegere bună pentru că am ales o echipă foarte bună.

– Ce te-a determinat să iei această decizie?
– În primul rând obiectivele pe care le are și condițiile de pregătire care sunt aici. Piteștiul are bază de Liga 1 și pot spune că nu ne lipsește nimic pentru a face performanță. Avem condiții foarte bune de antrenament și sunt convins că vom obține ce ne-am propus.

„Colegii m-au primit bine”

– Cum este Nicolae Dică ca antrenor?
– Nicu este un antrenor super. A jucat fotbal la un nivel înalt și a avut de la cine să învețe meserie. Este un profesionist din toate punctele de vedere. Atât el, cât și Alin Popescu și Cornel Cernea.

– Cum a fost să joci ca adversar împotriva Piteștiului?
– A fost destul de greu să evoluez ca adversar. Eram cu gândul la Pitești pentru că vorbisem să vin la SCM. Am avut emoții, dar m-am descurcat.

– Lotul actual cum ți se pare?
– Din punctul meu de vedere, lotul este foarte valoros. Este cel mai bun lot din această serie și vom promova. Toți sunt profesioniști, de la primul până la ultimul. M-au primit foarte bine la echipă. Sunt băieți de caracter.

„Returul poate fi mai bun decât turul”

– Care sunt obiectivele tale?
– În primul rând să fiu sănătos și să joc bine. Prin evoluțiile mele vreau să ajut echipa să promoveze. Eu pot juca și ca vârf, însă nu mi-am propus un anumit număr de goluri. Nu este important cine marchează, important este să câștige echipa.

– Returul cum crezi că va fi?
– Sper să fie la fel de bun ca și turul, poate chiar mai bun. Avem un avans de 13 puncte față de locul doi, însă acest avans se poate mări. Sunt sigur că promovarea matematică o vom obține înainte de finalul returului.

Articol scris de Marius DUINEA (Curierul zilei)

Pe aceeași temă