Pierderea grea pentru Sportul Snagov: unul dintre cei mai buni jucători ai liderului Ligii 2 merge la Dunărea Călărași

Pierderea grea pentru Sportul Snagov:** unul dintre cei mai buni jucători ai liderului Ligii 2 merge la Dunărea Călărași

Starea de instabilitate de la Sportul Snagov începe să se resimtă din ce în ce mai mult și la nivelul lotului. După ce ieri l-a pierdut pe fundașul stânga Cătălin Oanea (19 ani), plecat la Rapid, astăzi, liderul Ligii 2 a privit cum unul dintre jucătorii de bază din ultimele două sezoane semnează cu altă echipă. Fundașul dreapta Ștefan Vlădoiu (20 de ani, foto – în dreapta) a fost redirecționat de U Craiova, clubul de care aparținea, către Dunărea Călărași. Ilfovenii cedează astfel două piese importante din categoria jucătorilor under 22.

Cătălin Oanea fusese adus în vara trecută de Sportul Snagov de la Aerostar Bacău. Fundașul evoluase în 16 meciuri oficiale pentru ilfoveni, 11 începute ca titular.

Însă o mai mare pierdere este cea a lui Vlădoiu. Jucătorul originar din Râmnicu Vâlcea a fost om de bază la Snagov în prima parte a acestui sezon, cât și în cel trecut. Laszlo Balint l-a folosit în toate cele 21 de meciuri din acest campionat și doar o dată l-a schimbat. Evoluțiile sale l-au făcut pe Dan Alexa, antrenorul Dunării Călărași, să și-l dorească în Liga 1, iar acest lucru a fost posibil după ce a discutat cu U Craiova, clubul de care aparținea.

Oportunitatea de a-și trimite jucătorul să joace la nivelul Ligii 1 i-a făcut pe oficialii Craiovei să-l ia pe Ștefan Vlădoiu de la Sportul Snagov și să-l trimită la Dunărea Călărași. Vlădoiu are un singur meci jucat pe prima scenă a fotbalului românesc, în 2016, într-un Astra – Craiova câștigat de olteni cu 2-1 la Giurgiu.

Dunărea i-a mai achiziționat în această iarnă și pe Nicolae Calancea, Daniel Benzar, Constantin Nica, Cristian Sîrghi, Conor Henderson, Ianis Stoica și Andrei Radu și le-a reziliat contractele jucătorilor Nicolae Cârnaț, Baudoin Kanda, Cristian Pușcaș, Bogdan Șandru, Wallace da Silva, Alin Babei, Gaetan Missi Mezu și Aitor Monroy.

Pe aceeași temă