Ormenișan a semnat cu FC Vaslui: „Acum urmează să-mi aștept rândul”

Ormenișan a semnat cu FC Vaslui:**

Dacă echipa de fotbal FC Municipal în edițiile trecute se lipsea de jucători care nu-și găseau loc în lot acasă și aveau oferte de la alte echipe, chiar în Liga I, în prezent, în a doua divizie ASA are și mai mici șanse să-și aducă jucătorii înapoi.

Târgumureșenii Astafei sau Vancea au jucat sau joacă la echipe de Liga I care evoluează sau aspiră pentru Europa League. O altă serie de jucători au fost refuzați de FCM și au devenit jucători importanți la alte echipe, ca Anton, Dan Roman, Vasilache, Florin Dan, Bălău, Cordoș, Stângă și mulți alții. Un exemplu foarte concludent este Liviu Antal, care s-a lansat la FCM, a debutat în Liga I la Oțelul Galați, a devenit campion cu aceasta și acum se află la FC Vaslui.

Școală mureșeană de portari

Ormenișan este acum coleg cu Antal. A plecat de acasă la începutul anului 2010, la vârsta junioratului, când a devenit secundul altui târgumureșean, Adrian Viciu, la Sportul Studențesc. El a evoluat doar la Târgu-Mureș, sub comanda lui Marius Olaru, care îl recomanda ca o promisiune la vremea respectivă. La echipa din orașul natal a avut o ofertă mult sub nivelul celei primite de la Sportul, mai exact 10 %. A părăsit echipa bucureșteană după marile probleme financiare prin care a trecut aceasta. La sfârșitul acestei luni Ormenișan va împlini 21 de ani și a semnat cu FC Vaslui, echipă care se bate an de an pentru un loc pe podium în urma eliminării portarului acestora, Straton, în meciul cu Dinamo. Nu a fost între timp contactat de clubul târgumureșean, unde au revenit, adevărat, doi portari localnici: Botoșer și Viciu. Al treilea portar este italianul Alessandro Caparco.

Tavi nici nu a reușit să închege relații cu ceilalți târgumureșeni aflați în prima ligă. I-a cunoscut doar la antrenamentele la care a participat și el alături de prima echipă. Excepție face Cosmin Vancea, de care îl leagă și un grad de rudenie. „Normal că aș fi rămas acasă, dar fiecare club are politica sa. Multora, care sunt localnici li se oferă contracte mult sub ofertele pe care le primesc din altă parte și, de cele mai multe ori aceștia își găsesc loc în echipe care joacă la nivel mai înalt. La Vaslui mi s-au acceptat condițiile și acum urmează să-mi aștept rândul, să-mi joc șansa. Urmăresc echipa din orașul meu, îmi doresc să reușească promovarea cât mai curând. Altceva nu am ce să spun, fiecare își urmează calea”, a declarat târgumureșeanul după semnarea contractului cu „plăieșii lui Porumboiu”.

Articol scris de Mihai Vereș

Pe aceeași temă