OFICIAL | Adrian Mihalcea este noul antrenor al echipei UTA. „Nu mi-a luat mult să accept oferta. Obiectivele noastre sunt comune”

Liber de contract după ce marți seară s-a înțeles cu președintele clubului Dunărea Călărași în privința rezilierii contractului, Adrian Mihalcea (41 de ani) a fost astăzi la Călărași să-și ia la revedere de la jucători apoi a plecat la București pentru a lua avionul către Timișoara și de acolo să meargă la Arad. Fostul atacant dinamovist, care în ultimul an și jumătate a fost antrenorul Dunării și rivalul UTA-ei, a semnat în această seară cu echipa fanion a orașului și județului Arad.

Așa cum Liga2.ro a scris încă după ce a anunțat rezilierea contractului cu Dunărea, Mihalcea a fost principala țintă rămasă a conducătorilor clubului UTA pentru a-l instala pe banca tehnică după ce lui Laurențiu Roșu nu i s-a mai prelungit contractul, scadent la finalul acestei luni. Vasile Miriuță, Viorel Moldovan, Leo Grozavu sau Mihai Teja au fost și ei pe lista șefilor echipei arădene.

„Nu mi-a luat mult să accept oferta, ținând cont de istoria acestui club și mai ales de ceea ce se vrea să se realizeze. Obiectivele noastre sunt comune, întotdeauna mi-am dorit să fiu cel mai bun și am convingerea că în acest an vom atinge performanța, și anume, fără niciun fel de perdea, promovarea”, a spus Adrian Mihalcea după ce s-a fotografiat alături de Claudiu Drăgan și Codru Grădinariu în fața panoului publicitar al echipei UTA.

La Dunărea, Mihalcea avea tot obiectivul promovării.

Ales din mai multe motive

Conducătorii clubului UTA spun că l-au ales pe Adrian Mihalcea din mai multe motive: „bun cunoscător al ligii secunde, imprimă un stil ofensiv, ce place suporterilor arădeni, a avut rezultate bune obținute la ultima echipă și este preocupat și la zi cu cele mai noi metode de instruire – fiind cursant la licența UEFA PRO, unde a fost admis de pe locul 5”.

„În această perioadă intercompetițională, clubul nostru a analizat mai multe variante pentru banca tehnică a echipei. Dintre toți cei vizați, a fost ales Adrian Mihalcea, din mai multe motive: este un bun cunoscător al ligii secunde, imprimă un stil ofensiv, ce place suporterilor arădeni, a avut rezultate bune obținute la ultima echipă și este preocupat și la zi cu cele mai noi metode de instruire – fiind cursant la licența UEFA PRO, unde a fost admis de pe locul 5.

Adrian Mihalcea s-a numărat printre fotbaliștii importanți ai României și cea mai mare parte a carierei și-a legat-o de Dinamo București, în tricoul căreia a cucerit campionatul și Cupa României.

A mai evoluat pentru Dunărea Călărași (la începuturi), FC Vaslui, Astra Ploiești, Unirea Urziceni, Concordia Chiajna și Unirea Slobozia, iar peste hotare a jucat în Italia, la Hellas Verona și Genoa 1893, în China, la Chunnam Dragons, și în Cipru, la Aris Limassol.

De 16 ori a îmbrăcat tricoul primei reprezentative a României, între 1998 și 2003.

Până să devină antrenorul Dunării Călărași (2016), a mai stat pe băncile tehnice ale formațiilor Unirea Slobozia (2013) și ACS Berceni (2015)”, e anunțul de prezentare pe site-ul oficial al UTA-ei.

Adrian Mihalcea a antrenat-o pe Dunărea Călărași în perioada ianuarie 2016 – iunie 2016. În urmă cu două sezoane a terminat cu Dunărea pe locul 2 în play-off-ul Seriei 1 a Ligii 2 și a pierdut primul baraj pentru promovare, cu UTA Bătrâna Doamnă (3-1 la Călărași și 1-4 la Arad, după prelungiri), iar în sezonul recent încheiat a terminat cu Dunărea pe locul 7. În cariera sa, Mihalcea le-a mai antrenat pe Unirea Slobozia (iunie 2013 – februarie 2015), alături de care a fost aproape de promovare, și pe ACS Berceni (martie – mai 2015).

Mihalcea după ce s-a despărțit de Dunărea: „Așa am considerat eu, nu mai era locul meu acolo”

Iată ce spunea Adrian Mihalcea în această dimineață, după plecarea de la Călărași către București. Întrebat dacă este favorit să preia UTA sau dacă a avut discuții cu șefii echipei arădene, fostul antrenor al Dunării a spus că nu poate confirma nimic. „De comun acord cu clubul, am ajuns la concluzia asta de reziliere. Nu este exclus să merg în altă parte, însă momentan sunt liber de contract și poate voi avea câteva zile libere, nu știu. Nu pot confirma nimic. Au fost niște zile tensionate și aș prefera mai întâi să mi le pun în ordine. Ce va fi, vom vedea. Eu am ajuns la această concluzie de reziliere. Nu aș vrea să intru în detalii în privința motivelor care au dus la reziliere. Așa am considerat eu, nu mai era locul meu acolo. E o decizie luată de mine în urma unui fapt în care simțeam că nu mai sunt foarte dorit la Călărași. A fost o perioadă destul de încărcată. Nu vreau să îmi aduc aminte decât de lucrurile plăcute. Am trăit momente extraordinare, mult mai multe decât cele, pentru că trebuie să recunoaștem, au fost și momente mai neplăcute. Am fost aproape de o performanță, și eu ca antrenor și Dunărea Călărași ca și echipă, și anume promovarea. Am colaborat cu oameni minunați și o să-i sun personal, pentru că mi se pare mult mai fair-play, să le mulțumesc personal decât prin intermediul presei. Asta este viață noastră, de antrenor, nu suntem factori decizionali”, a spus, pentru Liga2.ro, Adrian Mihalcea, după despărțirea de Dunărea Călărași.

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă