O nouă achiziție pentru Dunărea Călărași. Un jucător care a evoluat la FC Hermannstadt și Petrolul în sezonul trecut a semnat cu echipa lui Pustai

Dunărea Călărași a bifat o nouă achiziție, a 13-a în total în această vară, după revenirea în țară din cantonamentul efectuat în ultima perioadă în Bulgaria, la Bansko. Echipa retrogradată din Liga 1 a semnat pe un sezon cu un atacant care în sezonul trecut a evoluat pentru FC Hermannstadt și Petrolul.

Bogdan Rusu (29 de ani) s-a despărțit de curând de FC Hermannstadt, la echipa sibiană revenind după ce în partea a doua a sezonului recent încheiat fusese împrumutat la Petrolul. Devenit liber de contract, atacantul originar din Brașov a semnat pe un an cu Dunărea, cu posibilitatea de prelungire pe încă doi.

În campionatul trecut, Rusu a jucat în 17 meciuri în Liga 1 pentru FC Hermannstadt, fără să înscrie, în timp ce în iarnă a fost împrumutat la Petrolul, în Liga 2, unde a fost utilizat în 15 meciuri și pentru care a înscris cinci goluri. Cu echipa sibiană a promovat în prima ligă în urmă cu două seoane, când a fost unul dintre golgheterii echipei, cu 18 goluri marcate în 36 de jocuri.

În cariera sa, la seniori, a mai jucat pentru Aerostar Bacău, Farul Constanța, Astra, Astra II, CF Brăila, SC Bacău, FC Brașov și Foresta Suceava.

„Bogdan Rusu a devenit jucătorul Dunării pentru cel puțin un sezon. Este un atacant cu multă experiență, cu meciuri jucate inclusiv în Liga 1, care ne va ajuta cu certitudine în sezonul ce stă să înceapă. Îi spunem un Bun venit! din inimă și îi urăm mult succes la Călărași!”, a spus președintele executiv al Dunării, Eugen Pîrvulescu.

Achizițiile făcute până acum de Dunărea Călărași sunt:

portarii: Alessandro Caparco (35 de ani, ex Dunărea Călărași) și Stefan Krell (27 de ani, ex SV Horn);
fundașii: Alin Mutu (24 de ani, ex Aerostar Bacău), Alexandru Sabangeanu (18 ani, ex SSC Farul, aparține de Viitorul), Ekrem Levent Oltay (19 ani, împrumut Dinamo) și Ariel Ignacio Lopez Varela (24 ani, ex Internacional de Madrid);
mijlocașii: Tha’er Bawab (34 de ani, ex Dunărea Călărași), Cristian Raiciu (23 de ani, ex Pandurii Târgu Jiu), Ștefan Pacionel (20 de ani, ex SSC Farul, aparține de FCSB), Andrei Zete (19 ani, ex U Craiova), David Stoppacher (22 de ani, ex Swarovski Tirol) și Cătălin Măgureanu (19 ani, împrumut Dinamo).
atacant: Bogdan Rusu (29 ani, ex FC Hermannstadt / Petrolul).

Pe aceeași temă