Nesigură în privința viitorului său, Foresta rămâne și fără jucători. Doi au semnat cu o nou-promovată în Liga 2

Nesigură în privința viitorului său, Foresta rămâne și fără jucători.** Doi au semnat cu o nou-promovată în Liga 2

Foresta a încheiat pe locul al 12-lea campionatul Ligii 2, în genunchi, un sezon pe care l-a început pe cai mari. Chiar dacă „galben-verzii” și-au asigurat din punct de vedere sportiv prezența pe mai departe în eșalonul secund, șansele ca gruparea suceveană să poată continua la un asemenea nivel sunt infime în acest moment.

Din cauza datoriilor către Fisc, formația suceveană nu a putut primi finanțare de la Consiliul Local pe anul în curs, astfel că activitatea de la club a fost paralizată în ultimele luni, ajungându-se în situația ca echipa să nu poată face deplasarea la ultimul meci de campionat, cu Dunărea Călărași.

Neplătiți din luna ianuarie, jucătorii s-au săturat de starea de incertitudine de la Suceava și au început să fugă care-ncotro. Astfel, golgheterul Bogdan Rusu și mijlocașul central Lucian Dumitriu au semnat deja cu AFC Hermannstadt, grupare nou promovată în Liga a 2-a, portarul Vlad Hînțăscu va reveni la clubul de care aparține, Viitorul Constanța, în vreme ce tinerii Toma Niga, Alin Mutu sau Alessandro Masella sunt și ei în căutarea unor noi provocări.

„Până în momentul de față ne-am asigurat serviciile a patru jucători. Este vorba despre Bogdan Rusu și Dumitriu, de la Suceava, Blănaru de la echipa Timișoarei din Liga a 2-a și Cosmin Neagu de la Brăila. Suntem în negocieri cu mai mulți jucători, însă nu le putem face cunoscute numele până nu vom semna contractul. Cei patru amintiți mai devreme au semnat pe câte un sezon cu FC Hermannstadt. Sunt jucători valoroși, cu experiență la nivelul Ligii a 2-a”, a spus, pentru zialul local sibian Tribuna, președintele echipei AFC Hermannstadt.

Atacantul Bogdan Rusu (27 de ani) a evoluat în 29 de meciuri pentru Foresta în sezonul recent încheiat, fiind golgheterul echipei, cu 12 reușite. În cariera sa, Rusu a mai jucat pentru Farul, Astra, CF Brăila, SC Bacău sau FC Brașov.

Mijlocașul Lucian Dumitriu (24 de ani) a venit la Foresta Suceava de la SC Bacău și în acest sezon a jucat în 28 de meciuri, reușind și 7 goluri.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Pe aceeași temă