Miza pe tineri! ASU Politehnica a legitimat un fundaș de la CNPT, fost component al naționalelor U17 și U18

Miza pe tineri!** ASU Politehnica a legitimat un fundaș de la CNPT, fost component al naționalelor U17 și U18

ASU Politehnica a semnat încă un contract cu un tânăr de perspectivă, în această perioadă în care pot fi aduși jucători liberi de contract. Este vorba de Călin Jurj, fundaș dreapta care în ultimele două sezoane a jucat la Centrul Național de Pregătire Timișoara.

Fotbalistul are 18 ani și anterior „înregimentării” la CNPT a fost juniorul lui FC Bihor. Deoarece clubul orădean s-a desființat, Jurj poate fi luat fără plata grilei de formare. Centrul Național de Pregătire nu poate cere bani pe jucători, deoarece nu îi are sub contract, pentru că nu poate încheia astfel de documente, întrucât nu are personalitate juridică. Totuși, deoarece este vorba de un fotbalist în ultimul an de juniorat, ASU Politehnica a semnat cu el pe un sezon cu opțiune de prelungire, întrucât regulamentul nu permite altceva.

Trei tineri aduși luna aceasta

Călin Jurj poate fi utilizat, la nevoie, și ca mijlocaș central la închidere. Fotbalistul orădean a bifat convocări în mod regulat la naționalele U17 și U18.

Transferul său la echipa lui Cosmin Petruescu se discută demult, iar, la un moment dat, jucătorul negocia cu Energeticianul și s-a și aflat la Petroșani.

Mutarea a căzut însă. Recent, ASU Politehnica a mai semnat cu doi fotbaliști, dar nu internaționali, ca Jurj. Este vorba de atacantul de 18 ani Tiberiu Istrătescu și mijlocașul Călin Popescu, de 17 ani.

Cât despre echipa Centrului Național de Pregătire, anul acesta, fotbaliștii în ultimul an de juniorat nu vor mai juca în Liga a 3-a. Aproape săptămânal are loc însă un amical cu echipele din zonă. Până acum, au jucat cu ASU, dar și cu Ripensia.

Articol scris de Anda DELIU

Pe aceeași temă