Mama Mia, aproape să dea lovitura iernii! Puștiul pe care îl trimite în probe de joc la Udinese. „Eu în fiecare an dau câte o lovitură”

Mama Mia, aproape să dea lovitura iernii!** Puștiul pe care îl trimite în probe de joc la Udinese.

Mutarea iernii în România în ceea ce privește transferurile de juniori are mari șanse să se producă de la Jimbolia, deoarece tânărul fundaș central Alexandru Catrici (16 ani – foto) va merge luna aceasta să dea probe de joc la Udinese, în Italia. Jucătorul este format la academia de fotbal a lui Marcel Băban, și, paradoxal, evoluează la Nuova Mama Mia Becicherecu Mic, cea mai slabă clasată din seriile de Liga a 3-a, ajunsă la -15 puncte în urma unor depunctări succesive.

Alexandru Catrici a intrat în atenția cluburilor din Italia și Anglia încă de anul trecut. La vremea respectivă, juca tot la Mama Mia Becicherecu Mic, dar formația încă nu se mutase la Jimbolia. Antrenorul de la vremea respectivă, Dan Mănăilă, l-a lăudat pe fundașul central și l-a comparat chiar cu Miodrag Belodedici, unul dintre cei mai de succes jucători din Banat. Acum, după o acțiune de selecție, Catrici a ajuns să fie convocat la naționala U17, iar luna aceasta merge să dea probe la Udinese.

„Pe 11 februarie va pleca la Udinese. Dacă totul e în regulă, va rămâne acolo. Eu în fiecare an dau câte o lovitură”, ne-a declarat Băban, cel care l-a crescut pe portarul Eduard Pap, ajuns la FC Botoșani.

Clubul din Jimbolia alimentează echipele din Liga a 2-a

De la echipa din Jimbolia vor fi și plecări în țară. Patrick Niță a jucat în tur sub formă de împrumut la ACS Ghiroda, în Liga a 3-a, iar recent a dat probe la FC Voluntari. Deoarece i-ar fi fost greu să joace, a refuzat până la urma oferta lui Claudiu Niculescu. Mijlocașul va pleca alături de atacantul Denis Băban și portarul Daniel Radu la Luceafărul Oradea.

De asemenea, Ionuț Pașca va merge la Sportul Snagov. „Cei de la Luceafărul vom vedea dacă merg sub formă de împrumut sau transfer. Pașca probabil va fi probabil transfer definitiv”, a explicat Băban.

Străinii vin și pleacă la Jimbolia, care a scăpat de depunctări

În tur, la Jimbolia au fost mai mulți străini, care au plecat. În schimb, au venit doi camerunezi, Elvis Tchana și Bienvenue Endongo, și un japonez, Takenori Kawagoe.

Băban spune că litigiul cu foștii antrenori Cosmin Stan și Mihai Hromei a fost stins. „Am stins litigiul, vom trimite și hârtiile la federație. Sperăm să scăpam de depunctare”, a mai spus Băban.

Echipa s-a reunit luni, iar de săptămâna viitoare, va începe jocurile amicale, cu o pregătire făcută doar pe plan local, cu antrenorul Ciprian Urican.

Articol scris de Anda DELIU

Pe aceeași temă