Luceafărul a pierdut rușinos amicalul cu Unirea Tășnad. Bihorenii au în lot un mijlocaș de la FC Hermannstadt și un olandez de origine surinameză

După spectaculosul 3-3 cu Universitatea Cluj, Luceafărul Oradea a dezamăgit sâmbătă, în ultimul amical din această iarnă. Echipa lui Cristian Dulca a pierdut, în deplasare, scor 2-3, cu ocupanta locul 10 din Seria a 5-a a Ligii 3, Unirea Tășnad. Totuși, Luceafărul și-ar mai putea programa încă un amical, deoarece în prima etapă din acest an ar trebui să o întâlnească pe ASA Târgu Mureș, club care se va desființa.

Pentru bihoreni a debutat Alexandru Neacșa, ultima dată la FC Hermannstadt, dar a fost testat și fundașul Calvin Valies (foto mic), un olandez de origine surinameză, care ultima dată a jucat în Grecia.

Eșecul Luceafărului la Tășnad ar fi putut fi mult mai usturător. Echipa din Liga 3 a condus la pauză cu 3-0, însă onoarea bihorenilor a fost salvată în repriza a doua de golurile lui Neacșa și Feher, scrie bihon.ro. Pentru echipa din Liga 3, Nemeș a deschis scorul în minutul 7, iar Faur a dublat avantajul în minutul 21. Pe lista marcatorilor s-a înscris și Adrian Ciul, înainte cu puține secunde de finalul primei reprize.

Pentru autorul primului gol al Luceafărului, Alexandru Neacșa (26 de ani), acesta a fost primul joc la Luceafărul, după ce i s-a alăturat în ultimele zile. Mijlocașul s-a despărțit în această iarnă de FC Hermannstadt, iar în cariera sa a mai jucat, inclusiv în Liga 1, pentru CS Turnu Severin, Corona Brașov, CS U Craiova, Viitorul Constanța și chiar Dinamo Minsk.

Tot cu ocazia acestui amical, Cristian Dulca l-a testat pe fundașul stânga Calvin Valies (23 de ani), un olandez de origine surinameză, care a evoluat ultima dată la gruparea Veria, locul 14 în liga a doua din Grecia. În Olanda și-a făcut junioratul la FC Amsterdam, iar la seniori a jucat în Liga a 2-a, la SC Telstar, în perioada 2014-2017.

Unirea Tășnad: Moroz – Palinceac, Vădan, Bălău, Bercean, Parnău, Nemeș, Ciul, Ștef, Cădar, Faur. În repriza a doua au mai intrat: Cherecheș, M. Silaghi, Varga, R. Silaghi, Chivari, Chifor, M. Popa, Imi Nagy.

Luceafărul, prima repriză: Gudea – Balea, Oros, Tînc, Trif – Țegle, Vas. Pop – Al. Dulca, Codoban, Bruno Rocha – Vl. Rusu
Luceafărul, a doua repriză: Goia – Ban, Mutu, Tînc, Valies – Feher, Cuc – Neacșa, D. Lukacs, C-tin. Roșu – Antohi

Sâmbăta următoare, Luceafărul Oradea ar trebui să primească vizita echipei ASA Târgu Mureș, însă aceasta și-a întrerupt activitatea, iar luni ar putea intra în faliment. Meciul îl va câștiga la „masa verde”.

Pe aceeași temă