LPF confirmă: Sepsi e liber de contract!

26 Jan. 2012, 17:47 Bursa transferurilor
LPF confirmă:** Sepsi e liber de contract!

Avocatul Tudor Chiuariu a declarat, joi, agenției MEDIAFAX, că Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), de la Lausanne, a admis plângerea fotbalistului Laszlo Sepsi, astfel că acesta este liber de contract, iar clubul FC Timișoara este obligat să-i achite drepturile salariale restante.

„Laszlo Sepsi este liber de contract. TAS a decis obligarea clubului FC Timișoara la plata restanțelor salariale, contravaloarea asigurării locuinței, plata indemnizației de hrană și o parte din cheltuielile de judecată”, a precizat avocatul Tudor Chiuariu.

Sesizarea către TAS a fost făcută după ce Liga Profesionistă de Fotbal nu a reziliat contractul (așa cum se și prevedea) după ce a constatat faptul că FC Timișoara nu a plătit 75 la sută din valoarea contractului, ci doar 45 la sută.

Firma de avocatură Chiuariu & Asociații, în numele jucătorului de fotbal Laszlo Sepsi, a avut câștig de cauză de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne în procedura deschisă împotriva clubului de fotbal FC Timișoara.

Decizia TAS se publică doar cu acordul părților, ea fiind comunicată Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF).

Surse din LPF spun că hotărârea TAS stipulează că: „The Sole Arbitrator (n.r. – arbitrul unic) notează că nicio parte nu dispută existența unor restanțe de plată, datorate în baza contractului, depășind 60 de zile în momentul plângerii originale a jucătorului către NDRC (n.r. – Comisia pentru Soluționarea Litigiilor); că în acel moment, fiind perioada corectă pentru a face o asemenea evaluare, mai puțin de 75 la sută din sumele datorate jucătorului pentru sezonul 2010/2011 îi fuseseră plătite; prin urmare, NDRC nu avea altă alegere decât să pună capăt contractului în cauză, ceea ce nu a facut. Comisia de Apel ar fi trebuit să corecteze prima decizie, dar majoritatea nu a făcut-o. Prin urmare, The Sole Arbitrator acceptă o parte din apelul reclamantului și confirmă că contractul este acum anulat de jucător, ca urmare a încălcărilor clubului denunțate de jucător„.

Decizia TAS conține 106 puncte, iar paragraful citat este numărul 100, obținut de MEDIAFAX.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a anulat astfel decizia din iunie 2011 a Comisiei de Soluționare a Litigiilor din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal, confirmând încetarea contractului dintre jucător și clubul de fotbal, după ce FC Timișoara a încălcat prevederile acestuia prin neplata obligațiilor
financiare.

Am primit în sfârșit o decizie corectă, bazată pe situația de fapt, după ce timp de mai multe luni am așteptat un tratament similar de la Comisia de Soluționare a Litigiilor din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal din România, și nu l-am primit, fiind obligați, la un moment dat, să ne adresăm inclusiv
instanțelor civile. Tribunalul de Arbitraj Sportiv ne-a oferit imparțialitatea și independența necesară judecării unor astfel de litigii și a dat dreptate de cauză jucătorului
„, a declarat Tudor Chiuariu.

La doar câteva luni de la semnarea contractului între Laszlo Sepsi și FC Timișoara, clubul de fotbal a început să întarzie nejustificat plățile. O prima notificare de plată a fost depusă în decembrie 2010.

În decembrie 2010, clubul a plătit, cu întârziere, mai puțin de jumătate din suma datorată.

Deoarece jucătorului i s-au plătit mai puțin de 75 la sută din drepturile financiare, iar intârzierile au fost mai mari de 60 de zile, fotbalistul a fost îndreptățit să ceară rezilierea contractului, conform reglementărilor Federației Române de Fotbal. A urmat apoi o procedură îndelungată în fața Comisiei de Soluționare a Litigiilor din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal, care s-a prelungit pe durata a șapte luni, timp în care jucătorul a continuat, cu bună-credință, să își respecte îndatoririle, conform contractului, mai spune avocatul.

Clubul FC Timișoara a fost obligat de către Comisia pentru Soluționarea Litigiilor (CSL) din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal la achitarea sumei de 37.000 de euro fundașului Laszlo Sepsi, însă nu a reziliat contracul cu firma bănățeană.

Laszlo Sepsi depusese la sfârșitul lunii mai 2011 o plângere la CSL din cadrul LPF pentru a își recupera drepturile financiare neachitate de către club.

Vicecampioana FC Timișoara nu a primit licența pentru sezonul 2011/2012 al Ligii I, informa, în 30 mai 2011, președintele Comisiei de Apel a Sistemului Național de Licențiere a Cluburilor, Mihai Alexandru Micu.

FC Timișoara nu a primit licența pentru datorii la bugetul statului și față de clubul Benfica Lisabona din transferul fundașului Laszlo Sepsi. Într-o declarație televizată, președintele FC Timișoara, Marian Iancu, susținea că gruparea sa nu are nicio datorie față de Benfica Lisabona.

CITEȘTE ȘI: Marian Iancu a reacționat violent când a aflat că Sepsi va fi declarat liber de contract

26 Jan. 2012, 17:47 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă