Licitația pentru Ionuț Stan nu s-a mai ținut! FC Vaslui: „Noi îl vrem, ne intersează, dar nu în acest mod”

Licitația programată astăzi la Stadionul „Cetate” pentru fundașul Ionuț Stan (FC Unirea Alba Iulia) a fost anulată. Asta pentru că FC Vaslui, club interesat să-și asigure serviciile fotbalistului nu a achitat garanția de participare cifrată la 2.500 de euro, condiție obligatorie.

„Nu sunt îndeplinite condițiile și în consecință, din lipsă de ofertanți, licitația nu se va mai ține”, a declarat Florinel Oprinca, administratorul judiciar al SC Fotbal Club Unirea 2006 SA Alba Iulia.

Fundașul albaiulian Ionuț Stan (18 ani) reprezintă al doilea jucător scos la vânzare într-un mod inedit, în această iarnă de FC Unirea Alba Iulia, club aflat în insolvență, la „licitație” pe bază de oferte de preț, după Eduard Schuller achiziționat marți, 12 februarie, de Fortuna Brazi, contra sumei de 30.000 de euro plus TVA. Destinația tânărului apărător este în Liga 1, la FC Vaslui, prim divizionara făcând o ofertă certă: 30.000 de euro plus încă 15.000 de euro în cazul în care jucătorul bifează 15 prezențe în elită.

Jucătorul este așteptat la antrenamentele Unirii!

Conform anunțului, licitația ar trebui să se reia luni, 25 februarie, în aceleași condiții, dar în momentul de față lucuruile sunt încurcate. „Noi îl vrem pe jucător, ne intersează fotbalistul, dar nu dorim să-l achiziționăm în acest mod, prin licitație”, a fost mesajul conducătorilor vasluieni.

Pe de altă parte însă, deși situația nu este rezolvată, presa sportivă centrală îl include în lotul pentru retur al Vasluiului pe Ionuț Stan. Dacă nu se rezolvă în vreun fel situația, fotbalistul albaiulian este obligat să revină le Unirea Alba Iulia, pierzând șansa unui transfer în elită. „Știm că momentan licitația s-a anulat. Noi am dovenit înțelegere față de FC Vaslui, dar trebuie ca Ionuț Stan să se prezinte săptămâna viitoare la antrenamentele juniorilor”, a declarat Mihai Dăscălescu, președintele Unirii.

Divizionara secundă, aflată în pragul desființării pierde momentan suma de 30.000 de euro, neceasră în aceste condiții de criză, după ce săptămâna trecută primise asigurări verbale dinspre FC Vaslui ca situația se va rezolva. Probabil că moldovenii așteaptă ca Unirea să abandoneze, pentru a-l înregimenta gratis pe talentatul apărător, dar în același timp și fotbalistul poate suporta sancțiuni regulamentare întrucât și-a dat acceptul de a evolua la Vaslui.

Destinația, FC Vaslui?

Cazul Schuller a făcut senzație în fotbalul românesc, aflat în fața unei premiere ce a suscitat multe comentarii. Ionuț Stan (foto, dreapta, sus) se află deocamdată în Antalya în cantonament cu FC Vaslui, echipă cu care s-a pregătit de la începutul lunii ianuarie și a bifat deja un stagiu în Spania.

Vinerea trecută, 15 februarie, Florinel Oprinca, administratorul judiciar al SC Fotbal Club Unirea 2006 SA Alba Iulia a dat un nou anunț în două ziare de circulație națională pe tema „licitației, pe bază de ofertă de preț”, pentru Ionuț Stan.

Dar iată câteva pasaje: „scoate la licitație, pe bază de oferte de preț, în data de 22.02.2013, ora 11.00, drepturile federative ale jucătorului Stan Ioan, fundaș central, aparținând societății mai sus menționate. Orice club interesat în participarea la licitație trebuie să obțină acordul scris al jucătorului, acord care să fie depus la sediul administratorului judiciar în original. (…) Garanția de participare la licitație este de 2500 euro (Curs BNR din ziua plății) și poate fi constituită cu filă CEC sau virament în contul societății deschis la Banca Transilvania (…) Vor fi luate în considerare numai ofertele mai mari de 29.999 euro (TVA inclus). Licitația va avea loc în Alba Iulia, Stadionul Cetate, str. Septimius Severus, nr. 38 A, sala Consiliului de Administrație”

Sursa: Ziarul Unirea

Pe aceeași temă