Ionuț Popa a revenit la UTA. Arădenii mută în stafful tehnic și își propun ca obiectiv menținerea în Liga 2. Ce se întâmplă cu principalul Cristian Todea

Înfrângerea din prima etapă din acest nou an, 1-3 cu Academica Clinceni, pe teren propriu, rezultat ce o menține pe UTA aproape de locurile retrogradabile, i-a nemulțumit pe conducătorii clubului arădean, astfel că în toată această săptămână s-au gândit dacă e momentul să facă o nouă schimbare în stafful tehnic. Lucru pe care l-au și făcut în cele din urmă, vineri seară, atunci când au bătut palma cu cel mai bine cotat antrenor arădean al momentului, Ionuț Popa (64 de ani).

UTA a anunțat pe site-ul oficial cooptarea lui Ionuț Popa în cadrul clubului, însă acesta nu îl va înlocuit pe antrenorul principal Cristian Todea, ci va ocupa o funcție superioară acestuia.

Liber de contract după ce la începutul lunii februarie, după primul joc din acest an pe banca echipei ACS Poli (înfrângerea cu Sepsi, scor 0-1) a fost demis, Ionuț Popa va fi director sportiv la UTA. Acesta îi va avea în subordine pe Cristian Todea (principal), Cristian Păcurar, Sorin Botiș (secunzi) și Dan Țapoș (antrenor cu portarii). Contractul pe care a semnat se întinde pe trei luni, până la finalul sezonului aflat în curs, însă e de așteptat ca fișa postului să-i fie schimbată în vară, dacă reușește să mențină echipa arădeană în Liga 2, acesta fiindu-i obiectivul impus.

„Ținând cont de ultimele rezultate și de situația din clasament, clubul UTA a luat decizia ca echipa tehnică să fie întărită cu un director tehnic, în persoana lui Ionuț Popa. „Mister” a încheiat un angajament valabil pentru trei luni cu clubul nostru, având ca obiectiv menținerea în Liga a II-a națională”, e mesajul postat de UTA pe site-ul oficial.

Arădeanul Ionuț Popa a mai antrenat UTA în alte două mandate: 2000-2002 și 2009-2010, în ultimul ratând promovarea. Acum e prima dată când va lucra la noua UTA, proiect pornit din 2013. În cariera sa de antrenor a mai pregătit echipele FC Bihor Oradea, Jiul Petroșani, Politehnica Iași, CS Mioveni, Șoimii Pâncota, ACS Poli Timișoara, iar ca director sportiv a mai fost la clubul din Liga 3 Național Sebiș. Ultima sa echipă pe care a antrenat-o a fost ACS Poli, unde a stat pe bancă un an și jumătate.

Pe actuala echipă pe care o preia ca director sportiv a întâlnit-o ultima dată ca adversar în vara anului trecut, atunci când era antrenor la ACS Poli. Cele două cluburi s-au întâlnit în barajul de promovare/menținere în Liga 1, timișorenii având câștig de cauză în ambele confruntări. Turul, desfășurat pe „Dan Păltinișanu”, a fost câștigat cu 2-1, iar returul, disputat la Șiria, pe stadionul „Otto Greffner”, a fost adjudecat cu 3-1 de alb-violeți.


Ionuț Popa și-a ras mustața, vara trecută, după ce a câștigat cu 3-1 meciul cu UTA, din returul barajului pentru menținerea echipei ACS Poli în Liga 1. Antrenorul de atunci al timișorenilor declara că UTA va rămâne mereu echipa sa favorită.

UTA Arad ocupă locul 12 în Liga 2, cu 25 de puncte, cu trei puncte peste prima echipă care se află în zona roșie a clasamentului, Știința Miroslava. Arădenii se află într-o situație opusă față de ultimele două sezoane, atunci când s-au luptat cu șanse reale pentru promovarea în Liga 1, însă au pierdut, de fiecare dată, la baraj.

Altfel, amicalul de astăzi cu echipa de Liga 3 Gloria Lunca Teuz Cermei a fost anulat din cauza condițiilor meteo nefavorabile. În schimb, antrenorii utiști vor conduce un ultimul antrenament pe această săptămână.

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă