Încă un jucător străin la Luceafărul Oradea! Un fundaș african, care în mare parte a carierei sale a evoluat în Norvegia, e ultima noutate în lotul lui Lupuț

Încă un jucător străin la Luceafărul Oradea!** Un fundaș african, care în mare parte a carierei sale a evoluat în Norvegia, e ultima noutate în lotul lui Lupuț

Luceafărul Oradea crește numărul jucătorilor străini pe care îi are în lot. Dacă până acum îi avea pe fundașul stânga francez Kevin Moihedja, fundașul dreapta belgian Alen Wanya și pe mijlocașul chinez Lu Yuefeng, ultimul nou venit în lotul lui Cristian Lupuț este fundașul central Francois Yabre, originar din Burkina Faso, care are și cetățenie norvegiană.

Dacă la începutul săptămânii a obținut împrumuturile jucătorilor Ionuț Rus și Călin Tudor, de la CFR Cluj, respectiv Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Luceafărul și-a mai adus între timp încă un nume nou în lot. Bihon scrie că fundașul Francois Yabre este ultimul jucător care s-a alăturat echipei de pe locul 14 din Liga 2.

Yabre are 27 de ani, măsoară 1,80 m, este născut în Coasta de Fildeș, este cetățean al Burkinei Faso, dar și al Norvegiei, joacă în centrul defensivei, iar mare parte din cariera sa și-a petrecut-o în Norvegia, la echipe ca Mjøndalen, Strømmen IF, Kongsvinger, HamKam sau Mjølner. La aceasta din urmă, care activează în liga a treia, a jucat în 2018 în 22 de meciuri, toate ca titular, și a înscris un gol.

Acesta ar putea debuta la Luceafărul în amicalul de sâmbătă, de la ora 11:00, cu CAO Oradea, care va avea loc la Sânmartin.

Laurențiu Nemeș, Adrian Ciul, Alan Wanya, Lu Yuefeng, Ionuț Rus și Călin Tudor sunt celelalte achiziții făcute în 2019 de Luceafărul Oradea.

Pe aceeași temă