Ianis Stoica a lăsat Petrolul pentru Metaloglobus. „E bine mai târziu decât deloc. Este un mare plus pentru noi”

Ianis Stoica a lăsat Petrolul pentru Metaloglobus.**

Ultima zi a perioadei de transferuri din iarnă în fotbalul românesc i-a adus încă o mutare clubului Metaloglobus București. Echipa antrenată de Marius Măldărășanu a obținut semnătura pentru restul acestui sezon mijlocașului Ianis Stoica (17 ani, foto – între antrenorul Marius Măldărășanu și președintele Marius Burcă), internațional care aparține de FCSB și care în prima parte a acestui campionat a fost împrumutat la Petrolul Ploiești.

Internaționalul U18 a preferat să meargă la Metaloglobus, unde va avea mai multe șanse să joace, după ce în prima parte a sezonului a evoluat în opt meciuri pentru Petrolul, în șase ca titular, fără să înscrie. Totuși, tânărul mijlocaș a fost indisponibil în unele partide ale „lupilor” și datorită convocărilor la acțiunile echipei naționale condusă de Daniel Oprescu. La fel se va întâmpla și la echipa bucureșteană.

„Este un jucător pe care mi l-am dorit, cu care discutăm de peste două săptămâni. Mă bucur din suflet că am reușit să finalizăm, chiar dacă este ultima zi de transferuri. E bine mai târziu decât deloc. Este un jucător care sigur ne va ajuta și consider că la „sub vârstă” este un plus, un mare plus pentru Metaloglobus. Se va lupta pentru titularizare cu Vraciu, Duminică sau Chiriac”, a spus, pentru Liga2.ro, președintele clubului Metaloglobus, Marius Burcă, despre jucătorul care poate evolua atât ca mijlocaș dreapta, cât și în banda stângă.

În cariera sa, fiul lui Pompiliu Stoica a mai jucat pentru FCSB, în patru meciuri de Cupa României, FCSB II, în Liga 3, și Dunărea Călărași, în două jocuri în Liga 1.

În acest an, Ianis Stoica s-a reunit cu Petrolul, a mers cu echipa ploieșteană în primul ei cantonament din Turcia, iar apoi a fost în Spania cu naționala Under 18. Acum se va alătura Metaloglobusului, iar sâmbătă, de la ora 11:00, ar putea debuta pentru noua sa echipă, în deplasarea de la Timișoara, cu Ripensia, în meciul ce contează pentru etapa a 22-a.

Trei veniri și patru plecări la Metaloglobus

Celelalte achiziții ale Metaloglobusului în această iarnă sunt tot doi tineri jucători: Radu Gabriel Zamfir (19 ani, ex Farul, împrumutat de la FCSB) și Raul Găvîrliță (20 ani, împrumutat de la Astra). În privința despărțirilor, bucureștenii nu-i mai au în lot pe fundașul moldovean Alexandru Starîș, mijlocașul Robert Vîlceanu și atacanții Cosmin Ionică și Mihai Potecea.

Trupa lui Marius Măldărășanu s-a întors la finalul săptămânii trecute din cantonamentul din Antalya, Turcia, acolo unde a disputat trei meciuri amicale: 1-2 cu Sloboda Tuzla (L1 Bosnia și Herțegovina), în care a marcat Claudiu Herea, 1-0 cu West Armenia (L2 Armenia), în care a înscris Alexandru Coman, și 0-1 cu Petrolul Ploiești. În țară, înainte de plecarea în stagiul de pregătire, Metaloglobus a desfășurat alte trei teste: 5-0 cu CS Blejoi, 2-0 cu Unirii Slobozia și 1-1 cu Mostiștea Ulmu.

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă