Honciu și Ispas spun de ce au ales rivala Dunărea Călărași și ce simt după ce Chindia le-a arătat ușa din spate! „99 la sută dintre colegii mei nu ar fi stat pe gânduri”

Honciu și Ispas spun de ce au ales rivala Dunărea Călărași și ce simt după ce Chindia le-a arătat ușa din spate!**

Lupta pentru promovare în Liga 1 se dă pe toate planurile, cel puțin în cazul Dunării Călărași, liderul campionatului și principala favorită la îndeplinirea acestui obiectiv. Echipa lui Dan Alexa a reușit în ultima săptămână să destabilizeze Chindia Târgoviște, a treia clasată și singura echipă care ar mai putea da emoții în retur. Dâmbovițenii au rămas fără doi dintre cei mai buni jucători pe care îi aveau în lot.

Georgian Honciu și Denis Ispas, aflați în ultimele șase luni de contract, au primit de la Dunărea oferte mult peste posibilitățile Chindiei, astfel că au refuzat prelungirea cu actuala echipă și au semnat cu rivalii. Trădarea le-a adus celor doi jucători excluderea din lot și trecerea lor pe linie moartă până la vară, atunci când contractul cu Dunărea intră în vigoare.

Președintele Chindiei, Marcel Ghergu, a considerat bătaie de joc oferta de 10.000 de euro făcută acum de Dunărea pentru a-i lăsa pe cei doi jucători încă din această iarnă la Călărași. Honciu și Ispas se pregătesc separat și speră ca șeful echipei târgoviștene să îi lase în cele din urmă să plece de acum.

Ispas: „După șase ani petrecuți la Târgoviște, cred că meritam și eu să ies pe ușa din față de la club și nu pe cea din spate”

Fundașul Denis Ispas știe că, doar pentru el, Dunărea a făcut către Chindia o ofertă și mai consistentă, spune când a semnat cu echipa călărășeană și că singurul lucru pe care și-l dorește este să fie lăsat să plece.

„Am semnat a doua zi după ce m-a dat afară din vestiar domnul președinte Ghergu, pe motiv că nu am vrut să-mi prelungesc contractul cu Chindia. Dacă nu mai ești bine primit undeva, trebuie să-ți găsești altceva. Prima dată m-am întâlnit cu Anamaria Prodan, impresarul meu de pe 6 ianuarie, după care am fost contactat telefonic de cei de la Călărași. Din câte știu eu, Călărași a mai făcut o ofertă pentru mine, 15.000 de euro și un jucător. După șase ani petrecuți la Târgoviște, cred că meritam și eu să ies pe ușa din față de la club și nu pe cea din spate. Nu mai vreau să reproșez la nimeni nimic, tot ce vreau este să fiu lăsat să plec. Am program separat la Chindia, de unde nu se vrea să reziliem contractul de niciun fel, nici cu bani, nici fără bani. Nu mi-am primit salariul pentru luna decembrie”, a explicat Denis Ispas pentru Jurnal de Dâmbovița.

Honciu: „99 la sută dintre colegii mei nu ar fi stat pe gânduri dacă ar fi avut oferta pe care mi-a făcut-o mie Călărași”

Mijlocașul Georgian Honciu s-a simțit deranjat de mai multe lucruri petrecute la Chindia în ultimul timp și spune că 99 la sută din colegii săi nu ar fi stat pe gânduri dacă ar fi primit oferta pe care Dunărea i-a făcut-o lui. Căpitanul echipei târgoviștene crede că cei de la Călărași vor mai face o ofertă financiară pentru ca transferul să se facă în această iarnă.

„Am luat presiunea asupra mea. Poate să scrie orice, eu știu ce am avut de făcut și ce a trebuit să fac. Când mă duc la farmacie sau la alimentară nu plătesc cu sufletul. Cu Călărași am semnat în weekend, dar am hotărât să nu înregistreze contractul. După conferința de presă și după tot ce s-a spus, le-am spus celor de la Călărași să-l înregistreze. M-au deranjat unele lucruri, dar acum sunt imun. Eu știu cel mai bine ce a fost în sufletul meu, cât am dat eu pentru echipa asta și pentru toată lumea. Vă spun sincer că 99 la sută dintre colegii mei nu ar fi stat pe gânduri dacă ar fi avut oferta pe care mi-a făcut-o mie Călărași, de trei ori peste ce câștig la Chindia și de două ori mai mult dacă plec de acum. Eu cred că Dunărea va mai încerca să vină cu o ofertă, prin care să fie împăcat și clubul Chindia. Aici mi s-a propus 500 de lei în plus față de ce aveam până în vară, deci am negociat prelungirea contractului. A fost decizia mea și mi-o asum. O să mă pregătesc separat, o să-mi văd de treaba mea, nu vreau să deranjez pe nimeni și nici să mă cert cu nimeni de la echipă”, a spus, pentru Jurnal de Dâmbovița, Honciu.

Președintele Chindiei neagă din nou cele spune de Ispas și Honciu.

„Eu nu cunosc despre o asemenea ofertă pentru Ispas, iar dacă va veni, o voi face publică. Cei de la Călărași nu au discutat niciodată cu noi, ci prin Anamaria Prodan. Cine e Anamaria Prodan, în ce calitate discuta ea pentru Călărași? Ea nici nu avea cum să-mi dea 10.000 de euro pentru Honciu și Ispas, clubul trebuia să o facă. Nu am primit nicio ofertă de la Călărași pentru Honciu și Ispas, și nici nu o să vină. Pe ei nu i-au interesat jucătorii, ci să fie infiltrați aici. I-au amețit cu nu știu ce salarii până la vară, tocmai pentru că știau că nu le dăm drumul. Ă‚ia de la Călărași s-au jucat și s-au folosit de ei. Honciu de ce nu a spus la conferință că a semnat cu Călărași? Iar Ispas a declarat foarte clar, că nu vrea să mai audă de Târgoviște”, a reacționat și Marcel Ghergu.

Pe aceeași temă