Goga, ultimul asalt!

Publicat: 03 Feb. 2012, 11:31 Actualizat: 03 Feb. 2012, 11:40 Bursa transferurilor
Goga,  ultimul asalt!

Președintele dinamovist Cristi Borcea nu renunță la visul înregimentării lui Dorin Goga, unul dintre jucătorii săi preferați. Și, cum în aceste zile afacerile l-au purtat către Timișoara, acolo unde deține un hotel, Borcea a găsit ocazia perfectă pentru a mai discuta o dată cu vârful convocat de curând de Pițurcă.

Sintagma „Goga la Dinamo” e foarte aproape de a trece la stadiul de știre în toată regula, de la nivelul de speculație, Cristi Borcea fiind cel care lucrează intens la acest lucru. Mai precis de două zile, de când se află în Timișoara cu afaceri. Conform unor surse apropiate clubului alb-roșu, șeful „câinilor” s-a și întâlnit ieri cu jucătorul revenit în aceeași zi din Antalya, acolo unde a fost convocat de selecționerul Pițurcă.

Cei doi au discutat și înainte de plecarea naționalei în Turcia, Borcea oferindu-i atunci o soluție financiară extrem de bună, având în vedere că era vorba doar de un împrumut: 100.000 de euro salariu până în vară, cu posibilitatea unei măriri substanțiale în cazul în care Goga ar fi devenit „câine” sută la sută! Aceleași surse susțin că între Dinamo și Poli ar exista o înțelegere, singura problemă fiind salariul jucătorului. Din câte se pare, astăzi e ultima zi când Goga ar trebui să-i dea un răspuns final lui Borcea, mai ales că jucătorul ar trebui să plece către cantonamentul Timișoarei din Spania.

Îl vor și pe Bumba

O altă mutare pe care Borcea o plănuiește în secret are în vedere cel mai în vogă tânăr jucător din Liga I: Claudiu Bumba, de la FCM Tg. Mureș! Evoluțiile apreciate ale mijlocașului de 18 ani atât din campionat, dar mai ales de la naționala mare, i-au determinat pe șefii „câinilor” să demareze discuțiile cu agenții jucătorului, frații Becali. Unele voci susțin însă că transferul lui Bumba în „Groapă” s-ar face mai degrabă în vară, atunci când echipa va suferi un amplu proces de întinerire.

Unde ar putea juca Goga?

În cazul în care transferul lui Dorin Goga s-ar materializa, atunci e interesant de văzut unde va fi jucat vârful de 27 de ani. Cele mai la îndemână soluții ar fi posturile de mijlocaș de bandă, alternativă pentru Strătilă, respectiv Curtean, asta pentru că în atac posturile par a fi ocupate de Niculae și Dănciulescu, ori chiar de Alexe. Cert e că dacă ar veni Goga, atunci Dinamo s-ar putea lăuda cu unul dintre cele mai echilibrate loturi din Liga I, având în vedere concurența acerbă de pe posturi! Mai puțin cel de fundaș stânga, acolo unde se caută în continuare soluții.

650 de mii de euro este suma de transfer de pe site-ul transfermarkt.de

„Goga are o ofertă de la Dinamo. Chiar dacă el se va înțelege cu ei, eu nu voi mai accepta să mă despart de vreun jucător fără să mă consult cu oficialitățile”, Marian Iancu, finanțator Poli Timișoara

6 goluri a marcat Goga în acest tur de campionat, în eșalonul secund

31 de goluri a înscris Dorin Goga în cele 107 de prezențe în Liga I

Articol scris de Mircea DOMINTE

Publicat: 03 Feb. 2012, 11:31 Actualizat: 03 Feb. 2012, 11:40 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă