Forestierii Stănescu, Cerlincă, Dănilă și Florescu vor evolua la Rădăuți. Echipa lui Daniel Bălan s-a reunit pentru Liga 3

Forestierii Stănescu, Cerlincă, Dănilă și Florescu vor evolua la Rădăuți.** Echipa lui Daniel Bălan s-a reunit pentru Liga 3

Lotul Bucovinei Rădăuți s-a reunit luni după-amiază la stadionul Municipal în vederea pregătirilor pentru ediția de campionat 2017-2018 a Ligii a 3-a. La primul antrenament condus de antrenorul Daniel Bălan după promovarea în eșalonul al treilea au participat 23 de jucători, printre aceștia fiind Vlad Stănescu, Andrei Cerlincă (foto), Vasile Dănilă și Alin Florescu, fotbaliști care în precedenta ediție de campionat au apărat culorile Forestei, înregimentarea lor reprezentând o veritabilă lovitură de imagine pentru formația rădăuțeană.

„Ne-am înțeles cu acești jucători, care și-au dat acordul pentru a evolua la Bucovina în viitorul sezon. Ca și mine, au venit cu inima deschisă la Rădăuți și sper să ne ajute să ne îndeplinim obiectivele. Chiar dacă au avut și alte oferte, în condițiile în care situația de la Foresta este în continuare în coadă de pește, i-am convins să vină să joace la Rădăuți, unde dorim să punem bazele unei echipe solide și ale unui club serios”, a declarat, pentru Monitorul de Suceava, antrenorul Daniel Bălan.

În afară de înregimentările lui Vlad Stănescu, Andrei Cerlincă, Vasile Dănilă și Alin Florescu, rădăuțenii s-au înțeles cu conducerea Liceului cu Program Sportiv Suceava pentru transferul mijlocașului Dumitru Dumitru și a atacantului Robert Ciobanu, în vârstă de 18 ani.

De asemenea, Daniel Bălan speră să se poată baza în continuare și pe toți jucătorii importanți din vechea gardă.

„Am nevoie de fiecare fotbalist care a pus umărul la promovare. Aici intervine însă o problemă. Pentru a face față cu brio la nivelul eșalonului al treilea, unde vom întâlni adversari mult mai puternici decât în Liga a IV-a suceveană, este obligatoriu să facem antrenamente în fiecare zi. Sunt jucători din lot care au de ani buni un serviciu stabil și trebuie să vedem cum vom rezolva această situație”, a precizat Bălan.

Bucovina va efectua reacomodarea la efort în localitate, urmând ca stagiul de pregătire centralizată să aibă loc tot la Rădăuți, în intervalul 30 iulie – 6 august. Sezonul oficial va debuta pentru Bucovina pe data de 9 august, când rădăuțenii vor juca în primul tur al Cupei României, ediția 2017-2018. Pe 13 august este programată Supercupa județeană, în compania grupării Viitorul Liteni, startul viitorului sezon al Ligii a III-a fiind programat pentru data de 26 august.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Pe aceeași temă