FCSB începe „atacul” la Adrian Petre. Suma cerută de arădeni pe golgheterul de 19 ani e considerată prea mare de Becali: „Arată că e marcator”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 29 May. 2017, 13:21 Actualizat: 29 May. 2017, 13:22 Bursa transferurilor
FCSB începe „atacul” la Adrian Petre.  Suma cerută de arădeni pe golgheterul de 19 ani e considerată prea mare de Becali: „Arată că e marcator”

Interesul FCSB pentru unul dintre cei mai buni marcatori din campionatul Ligii 2 a reapărut în aceste zile, odată cu finalul sezonului Ligii 1 și cu demararea campaniei de transferuri a vicecampioanei României. Gigi Becali a dezvăluit că ziua de luni poate fi decisivă pentru unele transferuri pregătite de gruparea pe care o finanțează. Se poartă negocieri cu Budescu pentru mutarea de la Astra sub comanda lui Nicolae Dică, pe listă mai sunt Ciprian Dean, Olimpiu Moruțan, cât și Adrian Petre, golgheterul echipei UTA Bătrâna Doamnă.

„Astăzi e o zi importantă pentru câteva transferuri. Avem discuții, e posibil să și luăm niște hotărâri. E posibil să facem mult sau să nu facem nimic”, a spus Becali, la Sport.ro, cu câteva ore înainte să se întâlnească cu Budescu și impresarul acestuia, Florin Lovin, pentru a pune la punct ultimele detalii ale unui transfer pe care-l așteaptă de mai mulți ani.

Suma cerută însă de UTA pentru Adrian Petre este considerată prea mare pentru un jucător din Liga 2. „Deac este o țintă, dar a semnat cu CFR și acum îl putem lua doar dacă ne înțelegem cu CFR. Ne interesează și Moruțan, dar el e un jucător de viitor. Dacă l-aș cumpăra, l-aș lăsa acolo (n.r. – la FC Botoșani) să mai joace un an.

UTA a cerut 600.000 de euro pe Adrian Petre și am spus că este prea mult pentru un jucător de liga a doua. El a marcat un gol în finala asta din weekend (n.r. – finala Cupei României la Under 19, UTA – Viitorul 1-1, 3-5 penalty-uri), dar nu e așa relevant. Totuși, arată că e marcator”, a mai spus finanțatorul vicecampioanei.

În campionatul Ligii 2, Adrian Petre a înscris 26 de goluri, fiind pe locul 3 în clasamentul golgheterilor, după Remus Chipirliu (Juventus – 30 goluri) și Attila Hadnagy (Sepsi OSK – 27 goluri).

De atacantul de 19 ani al echipei UTA s-au interesat și au venit să-l urmărească și cluburile Genoa sau Bologna. Oferta prezentată de Genoa pentru Adrian Petre s-a ridicat în iarnă la 450 de mii de euro pe loc, plus 200 de mii din bonusuri, dar și un procent dintr-o posibilă viitoare vânzare de 20%.

UTA Bătrâna Doamnă la vândut în toamnă pe Dennis Man la FCSB în schimbul a 300 de mii de euro, posibilitatea de câștiga alte 200 de mii din bonusuri, plus 10% dintr-un viitor transfer. Între timp, arădenii au încasat 20 de mii de euro pentru a anula una dintre clauzele de 100 de mii de euro, cea care făcea referire la disputarea a 10 meciuri pentru FCSB în Liga 1. A mai rămas în picioare clauza de 100.000 de euro dacă e convocat la națională.

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 29 May. 2017, 13:21 Actualizat: 29 May. 2017, 13:22 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă