FC Brașov și UTA vor golgheterii Chindiei. Târgoviștenii s-au despărțit deja de doi jucători

Chindia Târgoviște n-a mai reușit în acest sezon al Ligii 2 să se ridice la standardele pe care le-a atins campionatul trecut, atunci când s-a clasat la doar un punct în spatele echipelor Gaz Metan Mediaș și UTA Bătrâna Doamnă, care au promovat direct, respectiv mers la barajul de promovare. Gruparea dâmbovițeană începuse bine actualul campionat, cu cinci victorii consecutive, însă după primul eșec a cedat și n-a mai ținut pasul cu echipele pretențioase la promovare.

Chindia a rămas însă una dintre echipele spectaculoase ale Ligii 2, cu jucători talentați, tineri, care au atras atenția. Doi dintre aceștia sunt golgheterii echipei, Cristian Cherchez (25 ani) și Cristian Neguț (21 ani), cu 12, respectiv 9 goluri marcate în cele 20, respectiv 21 de jocuri bifate în prima parte a sezonului. Sunt poate cei mai buni fotbaliști pe care Nicolae Croitoru îi are acum în lot, iar ofertele pentru ei nu au întârziat să apară.

Potrivit ziarului local Jurnal de Dâmbovița, golgheterii Chindiei au devenit interesanți pentru echipe fruntașe din eșalonul secund. Cherchez (foto principal, în centru) a intrat în vizorul celor de la FC Brașov, însă e greu de crezut că „stegarii” își permit să-l cumpere, ținând cont de problemele financiare cu care se confruntă, în timp ce pe Neguț (foto mic) și-l dorește UTA Bătrâna Doamnă, doar că și aici se deschide o discuție mai amplă, întrucât pretențiile Chindiei sunt cu mult mai mari decât oferă arădenii, ținând cont că vorbim despre un jucător Under 21.

Dacă va reuși să-l transfere pe Cristian Cherchez, FC Brașov ar da o mare lovitură, având în vedere că talentatul atacant a mai fost dorit și de Dinamo, pe gratis însă, sau de Guingamp, echipă din prima ligă franceză.

Alți jucători foarte tineri din lotul Chindiei care se anunță a fi viitoare ținte pentru transferuri sunt: portarul Mihai Aioani (17 ani), mijlocașii Vlăduț Parghel (21 ani) și Crinel Stoica (20 ani) sau atacantul Alin Nisipeanu (20 ani).

Bicher și Rosciugă, primii jucători la care s-a renunțat

În altă ordine de idei, asociații clubului Chindia se vor întâlni zilele acestea într-o Adunare Generală pentru a trage linie la final de an. Se vor lua în dispuție viitoarele transferuri, ce jucători vor pleca de la echipă, dar și soarta antrenorului Nicolae Croitoru, care, din ultimele informații, va primi credit în continuare pentru a rămâne pe banca tehnică, la fel cum i se va acorda și președintelui Marcel Ghergu.

Cert este că, până acum, Chindia a renunțat la serviciile portarului Alexandru Bicher (20 ani) și mijlocașului Alberto Rosciugă (20 ani), readuși în vară de la echipa din Liga 3 FC Aninoasa. Bicher nu a prins niciun meci în această primă parte a sezonului, în timp ce Rosciugă a evoluat timp de 460 de minute pe durata a nouă jocuri de Liga 2.

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă