Farul încearcă să-și asigure continuitatea prin oameni din Constanța: „Am plecat la drum cu acest obiectiv și nu abdicăm de la el”

Intrați în vacanță pe 6 decembrie, după meciul cu Gloria Buzău, ultimul din 2014 în Liga a II-a, fotbaliștii Farului vor reveni la pregătire pe 12 ianuarie 2015, la ora 11.00. „Marinarii” au încheiat anul pe antepenultima poziție în Seria I, la numai două puncte de „lanterna roșie”, iar în continuare se anunță o remaniere a lotului.

„E cert că ne vom despărți de unii dintre jucători. În primul rând, vom renunța la cei care au o anumită vârstă și care nici nu au confirmat pe teren. Cei mai tineri, care nu au acumulat încă experiența primilor, dar care au arătat atitudine și faptul că-și doresc mai mult, au întâietate. Încercăm să asigurăm continuitate prin oameni din Constanța, la toate nivelurile. Am plecat la drum cu acest obiectiv și nu abdicăm de la el”, a punctat președintele FC Farul, Auraș Brașoveanu.

La Farul mai este însă o categorie de jucători, cei pe care clubul intenționează să-i oprească, dar care vor ei să plece. „Vom discuta cu aceștia pentru a-i convinge să continue la Farul”, a mai spus Auraș Brașoveanu.

Oficialul farist a declarat că încă nu s-a luat o hotărâre în privința configurației băncii tehnice pentru 2015, echipa încheind anul cu Ion Barbu și Gică Mina antrenori. „Este o decizie care-i va aparține patronului Giani Nedelcu”, a precizat Auraș Brașoveanu.

În primele 12 etape ale sezonului, echipa a fost condusă de antrenorul Marian Pană, secondat de Ion Barbu, iar din runda a 13-a, principal a trecut Barbu, ajutat de Gică Mina. În 16 etape de campionat, „marinarii” au obținut numai 12 puncte, având o rată de succes de 25%. Farul a realizat doar două victorii (celelalte meciuri încheindu-se cu șase egaluri și opt înfrângeri), golaverajul este 16-30, iar „adevărul” -12. În acest moment, constănțenii sunt la nouă puncte de locul șase, ultimul care asigură accederea în play-off (obiectivul Farului), dar Auraș Brașoveanu crede că „marinarii” pot încheia sezonul regulat în primele șase formații. „Mai avem șanse să prindem play-off-ul. Trebuie să ne reorganizăm însă”, a arătat președintele Farului.

Sursa: Ziua de Constanța

Pe aceeași temă