Farul ia jucători de la Săgeata. Pătrașcu și Vieru se fac „marinari”

Farul ia jucători de la Săgeata.** Pătrașcu și Vieru se fac

Astăzi, fotbaliștii Farului pun capăt vacanței. Inițial, „marinarii” trebuiau să înceapă pregătirea la 12 ianuarie, dar probleme organizatorice au modificat această dată pe 19 ianuarie. Jucătorii nu s-au adunat însă nici la al doilea termen, oficialii clubului mai amânând cu o săptămână reunirea. De astăzi, de la ora 14.00, fotbaliștii vor începe să vină, iar mâine, la ora 10.00, a fost programat primul antrenament. Ieri, președintele Farului, Auraș Brașoveanu, a anunțat că la reunire vor fi trei fotbaliști noi și că se poartă negocieri și cu alții.   
 
Anul 2015 aduce schimbări la FC Farul, atât în ce privește echipa, cât și structura organizatorică. Clasată, dezamăgitor, pe locul 10 (din 12 echipe) după cele 16 partide disputate în Liga a II-a în 2014, cu doar două victorii, echipa „marinarilor” se află la numai două puncte de ultima poziție (cu -12 la adevăr), departe de obiectivul fixat în sezonul regulat, prinderea play-off-ului (adică situarea în primele șase echipe). Între poziția a șasea și a zecea, e o distanță de nouă puncte.

Farul va demara pregătirile fără mai mulți dintre jucătorii care s-au aflat în lot anul trecut. Încă de la finele lui noiembrie 2014, Cristian Bardu a decis să se despartă de club (ajungând la FC Olt). De asemenea, în această iarnă, golgheterul din tur, Marco Enciu, și-a exprimat și el intenția de a pleca, noua sa echipă fiind Șoimii Pâncota. Bogdan Straton s-a dus la FCM Dorohoi, iar printre jucătorii care nu vor mai figura în lot se numără Marian Miulescu, Dănuț Ivănică, Bogdan Dumitru sau Constantin Arotăriței.

Florin Pătrașcu a jucat la Farul și în Liga 1
 
În 2015, șefii clubului vor să dea credit mai multor tineri. De asemenea, antrenamentele vor demara cu cel puțin trei jucători noi din afara clubului (doi dintre aceștia fiind Florin Pătrașcu și Alexandru Vieru, ambii ultima dată la Săgeata Năvodari), iar discuții sunt și cu alții. În vârstă de 28 de ani, Pătrașcu joacă fundaș central sau mijlocaș defensiv și a mai fost la Farul, chiar și în Liga 1. A purtat culorile alb-albastre trei sezoane, între 2007 și 2009 și în ediția 2009/2010. Celelalte echipe la care a evoluat au fost Delta Tulcea, Astra (în două rânduri), CSMS Iași, CS Turnu Severin, CS Mioveni, CS U Craiova și Săgeata. „Am discutat cu oficialii Farului. Încă nu am semnat, dar ne-am înțeles. Am vrut să revin la Constanța și să facem treabă”, a declarat Pătrașcu.

Născut la Valu lui Traian, Alexandru Vieru are 20 de ani și joacă mijlocaș la închidere. Alexandru a mai evoluat la juniorii Academiei „Hagi”, la ai Oțelului Galați și la ai Săgeții, la această din urmă echipă fiind promovat la seniori.

Jucătorii încep pregătirea de mâine, întrucât astăzi antrenorii Ion Barbu și Gică Mina se află la București, la o consfătuire a antrenorilor, la care prezența e obligatorie.  

Cinci puncte pe ordinea de zi a Adunării Generale

În ceea ce privește schimbările organizatorice de la FC Farul, președintele Consiliului Director, Giani Nedelcu, a convocat Adunarea Generală Ordinară a membrilor fondatori ai CS FC Farul, în conformitate cu prevederile Statutului Clubului Sportiv Fotbal Club Farul Constanța (capitolul V – Adunarea Generală, articolul 13). Adunarea va avea loc la sediul clubului (strada Primăverii nr. 2), vineri, 30 ianuarie, de la ora 12.00.

Pe ordinea de zi a Adunării Generale figurează următoarele puncte:

1. Revocarea calității de membru fondator a CS FC Farul Constanța, în conformitate cu prevederile articolului 9, coroborat cu articolul 16 din Statut;
2. Actualizarea și modificarea Statutului CS FC Farul Constanța, în conformitate cu prevederile articolului 16, litera j, din Statut, coroborate cu prevederile articolului 33 din OG 26/2000 cu privire la Asociații și Fundații;
3. Actualizarea și modificarea Actului Constitutiv al CS FC Farul Constanța, în conformitate cu prevederile articolului 33 din OG 26/2000 cu privire la Asociații și Fundații;
4. Dobândirea calității de membru asociat de către persoanele juridice și/sau fizice care și-au exprimat voința în scris de a deveni membru asociat al CS FC Farul Constanța, conform cu prevederile articolului 6, litera a, coroborate cu prevederile articolului 16, litera g, din Statutul CS FC Farul Constanța;
5. Diverse. În ultima perioadă, s-a vorbit de implicarea la club a Consiliului Județean Constanța.

Sursa: Ziua de Constanța

Pe aceeași temă