Farul a câștigat la scor primul amical al iernii. Care sunt primele patru achiziții și cu cine se mai negociază

FC Farul a debutat cu o victorie la scor în meciurile de pregătire din această iarnă. Gruparea constănțeană din Liga 2 a trecut cu 8-1 (4-1), sâmbătă, de echipa de juniori B a ACS Performer Constanța ce evoluează în Liga Elitelor U17. Constantin Gache și staff-ul său tehnic au avut ca scop principal urmărirea la lucru a noilor jucători din lot. Pentru „marinari” au înscris Alexandru Marin (2), Cosmin Neagu (2), Harle, Corcoveanu, Fl. Popa și Lefter (autogol), în timp ce adversarii au marcat prin Apostolache.

În acest amical, desfășurat pe terenul sintetic de la baza sportivă Farul, antrenorii grupării din Liga 2 au alcătuit primul unsprezece din jucători noi sau care erau în probe: I. Dinu – Suciu, Al. Dumitru, Țăranu, Harle – Ceaclearu, Cristea, Al. Matei, Duță – Gorovei, Al. Marin. Lefter (autogol), Alexandru Marin (două) și Harle au înscris pentru Farul în prima repriză, în timp ce pentru ACS Performer a punctat Apostolache.

După pauză Gache i-a trimis pe teren și pe restul jucătorilor din lot, Fl. Popa, Băjan, Vieru, Vezan, C. Neagu și Corcoveanu, formula de joc a Farului arătând astfel: I. Dinu – Harle, Țăranu, Fl. Popa, Băjan – Vieru, Vezan, C. Neagu, Corcoveanu – Al. Marin, Cristea. În această repriză, Farul a înscris de alte patru ori, prin Cosmin Neagu (două), Corcoveanu și Florin Popa.

Restul fotbaliștilor Farului care nu au evoluat în amicalul de sâmbătă au făcut antrenament separat.

Cu Vezan, Popa, Tigoianu și Neagu s-a bătut palma

După acest prim amical, președintele executiv al FC Farul, Auraș Brașoveanu, a dezvăluit și cu ce jucători noi s-a bătut deja palma. „Cu jucătorii pe care Constantin Gache a hotărât să-i oprească, Vezan, Popa, Tigoianu și C. Neagu, s-a discutat și s-a bătut palma. Zilele acestea, semnează. În ce-i privește pe Gorovei și Alexandru Marin, încă discutăm. La ceilalți fotbaliști noi, antrenorul încă nu a luat o decizie”, a spus, citat de Ziua de Constanța, Brașoveanu, care a mai spus că Pătulea, Chițu și Bratu rămân la Farul.

În schimb, Farul s-a despărțit de Nicorec, Olaru, S. Ilie, M. Rusu sau Barna. „Nicorec a semnat cu o echipă din Ungaria, iar cu Olaru am ajuns la un numitor comun, acordându-i dezlegarea. Lui Silviu Ilie nu i s-a prelungit înțelegerea, iar aceeași situație a fost în cazul lui Rusu, în condițiile în care am căzut de acord cu Popa. Rusu era în situația ingrată de a fi a patra variantă pentru postul de fundaș central, astfel că am stabilit ca fiecare să ne vedem de propriile obiective. El dorea să joace, ceea ce nu s-ar fi putut întâmpla la acest moment. În postul de fundaș stânga, pe care a evoluat până acum Barna, se dorește aducerea unui jucător tânăr”, a mai spus Brașoveanu.

Altfel, rămasă fără doi portari după ce Gudea a revenit la Concordia, iar Olaru a plecat la Brăila, gruparea constănțeană caută variante pentru a acoperi acest post, unde îl are doar pe Iulian Dinu. „Pe Gudea, care s-a întors la clubul de care aparține, Concordia Chiajna, încercăm să-l aducem înapoi. Avem acceptul Concordiei, acum totul ține de el. El ar veni, însă tatăl său nu vrea să-l lase, fiindu-i frică să nu se mai repete incidente de genul celor de la meciul cu Dunărea Călărași. Avem însă și alte variante pentru postul de portar, cu care discutăm. În ce-l privește pe Mihai Ion, nu e o pistă închisă, dar nici nu am luat hotărârea. Avem obligația de a-l achiziționa și nu e atât de ieftin. Alți jucători am putea primi de la Steaua. Așteptăm răspuns, când fac lotul care pleacă în al doilea cantonament, iar în funcție de ce rămâne acasă, să ne orientăm”, a explicat Brașoveanu.

Foto: Ziua de Constanța

Pe aceeași temă