Falub „prepară” defensiva în trei: Muscă, Gligor, Tînc

05 Jul. 2012, 17:04 Bursa transferurilor
Falub „prepară

UTA a început cu apărarea campania de întărire a lotului pentru noua ediție de campionat. Giovanni Catanzariti s-a asigurat că între buturi concurența Smaranda – Amadio se va prelungi și în sezonul următor, portarul italian urmând să ajungă la Arad săptămâna viitoare. Dacă pe banda stângă nu sunt probleme, atâta timp cât Siminic, Neagu, Cărpinișan și Suslak au rămas la echipă, în centru și pe dreapta există sau mai degraba exista o criză de cadre, după despărțirile de Pocuca, Pascariu, Manea și Bălan.

Din câte se pare, Adrian Falub vrea să perfecționeze sistemul cu trei fundași centrali, în care doar Alin Gligor rămânea bătut în cuie în ziua reunirii. Între timp, mai precis marți, ajuns în „alb-roșu” Dumitru Muscă, iar joi dimineață Andrei Tînc. În cazul ultimului este vorba despre o revenire la UTA, după un an petrecut în Liga 1, la Voința Sibiu. Acum, fotbalistul, care pe 3 iulie a împlinit 27 de ani, este din nou liber de contract și – cel mai probabil – va evolua la echipa emblemă a Aradului. „Pe Muscă l-am spionat atent și la Slatina, îl cunoaște și antrenorul secund, Marius Suller, este un băiat de caracter, muncitor. Valoarea lui Tînc o știm, este un câștig pentru noi, dar eu îmi speranțe și în tânărul de la CFR Cluj, Ene. S-ar putea să mai revină și Pocuca, dar asta numai dacă va considera antrenorul că va mai avea nevoie de el la momentul acela. Facem eforturi să aducem și un junior bun ca fundaș dreapta, pentru a-i face concurență și lui Calvin”, a explicat Giovanni Catanzariti.

Într-adevăr, Predrag Pocuca nu a stat decât două zile la Arad, prilej cu care și-a luat unul dintre salariile restante. Din câte se pare, croatul are o ofertă de la o formație de Liga 1 din Grecia, dar, dacă aceasta nu se va concretiza, s-ar putea întoarce la UTA. Asta, însă, numai dacă nu va fi prea târziu…

Zile (ceva) mai însorite după vizita la bancomate

Jucătorii și antrenorii „Bătrânei Doamne” care s-au reîntors la treabă la începutul săptămânii au avut și un prim moment de satisfacție. Dincolo de cele două antrenamente zilnice la peste 30 de grade Celsius, utiștii au trecut pe la bancomate pentru a-și încasa unul dintre salariile restante. Fără îndoială, atmosfera este ceva mai bună, iar încrederea în conducerea grupării „textiliste” a crescut din nou. De fapt, Adrian Falub este tot mai decis să continue la „cârma” UTA-ei, semn că s-a convins că se vor crea condiții pentru ca echipa să se bată la promovare și în noul campionat.

Bani au ajuns și în conturile fotbaliștilor care nu se mai află sub contract cu formația arădeană și care, cel puțin deocamdată, nu s-au mai prezentat, fără excepție, la antrenamentele echipei. Probabil, jucătorii care vor continua în Calea Aurel Vlaicu își vor recupera și cele 25 de procente la salariile tăiate începând cu luna decembrie a anului trecut. Cel mai probabil, acest lucru se va întâmpla eșalonat în cadrul retribuțiile ce urmează a fi încasate de utiști în noua stagiune.

Sursa: Sport Arad

05 Jul. 2012, 17:04 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă