EXCLUSIV | Ripensia și-a găsit antrenor, iar președintele se face că nu-l cunoaște. Mutarea din Liga 1 care îl trimite pe Pelici pentru prima dată pe banca unei echipe din orașul natal

EXCLUSIV | Ripensia și-a găsit antrenor, iar președintele se face că nu-l cunoaște.** Mutarea din Liga 1 care îl trimite pe Pelici pentru prima dată pe banca unei echipe din orașul natal

Ripensia Timișoara e aproape să aducă un antrenor principal după ce în ultima lună, timp de cinci meciuri în campionat, a fost pregătită de interimarul Radu Suciu, director tehnic în cadrul clubului. Din informațiile ProSport, Alexandru Pelici (44 de ani) va antrena, în sfârșit, acasă, la Timișoara, după ce meciul cu U Craiova va fi ultimul pentru tehnicianul din orașul de pe Bega pe banca celor de la FC Hermannstadt.

Fotbalul românesc vuiește zilele acestea că după meciul de la Craiova, pe banca sibienilor va fi instalat Vasile Miriuță. Va fi ultimul meci pentru Alexandru Pelici la echipa unde a fost numit în luna iunie 2017 și pe care a promovat-o en fanfare în Liga 1. Nu va rămâne însă șomer, deoarece, potrivit surselor ProSport, Pelici e ca și acontat de Ripensia. Astăzi, de la ora 18:00, Pelici are meci cu FC Hermannstadt la Craiova. Sibienii au cinci înfrângeri consecutive, iar în clasament sunt pe penultimul loc.

„Cine e Alexandru Pelici?”

Zilele trecute, roș-galbenilor le-a fost propus și Adrian Iencsi, acum la juniorii Rapidului, dar clubul din liga secundă vrea să meargă pe mâna lui Pelici. Contactat telefonic, președintele Dumitru Mihu nu a dorit să comenteze, făcându-se că nu-l cunoaște pe Pelici: „Cine e Alexandru Pelici? Este sâmbătă la prânz. Vorbim luni”, a precizat conducătorul Ripensiei.

În urmă cu două zile, la prezentarea ca președinte la Ripensia, Dumitru Mihu spunea că dorește un antrenor care să se asemene cu Arsene Wenger, cel care a condus Arsenal Lontra timp de 22 ani. „Va veni un antrenor care să sprijine un asemenea proiect. Ne dorim să stea cel puțin doi ani, dacă nu chiar 22 (n.r. – întrebat dacă vrea un Sir Alex Fergusson). Mă gândesc mai degrabă la un Wenger. Antrenorul trebuie să aibă un caracter cum trebuie să aibă antrenorul Ripensiei, să fie potrivit pentru imaginea acestui club. Nu vrem să ne grăbim. Lucrăm, am avut o listă lungă care e tot mai scurtă. Va fi un antrenor din România. Va veni în curând. Suntem hotărâți să căutăm mai adânc și mai bine, să alegem ce ne trebuie nouă. Ne trebuie un manager general, un antrenor și un preparator fizic”, declara Mihu.

Alexandru Pelici este timișorean și antreneză din 2003, dar Ripensia va fi prima echipă din orașul natal pe care o pregătește. A stat în cariera sa pe banca celor de la Unirea Alba Iulia, CSM Reșița, Forex Brașov, Arieșul Turda, Voința Sibiu, FCM Târgu Mureș, CSM Râmnicu Vâlcea, Metalul Reșița, FC Brașov, FC Bihor, CS Mioveni și FC Hermannstadt, pe care a promovat-o în prima ligă, la fel ca pe cealaltă echipă sibiană, Voința.

Ripensia Timișoara a pierdut astăzi, cu 4-2, meciul de la Târgoviște cu Chindia, iar după zece etape se află pe locul 16, retrogradabil, cu 8 puncte. În acest sezon, în primele cinci etape a fost antrenată de Ciprian Urican, iar în următoarele cinci de interimarul Radu Suciu, cu toate că Urican a rămas în acte încă la club.

Articol scris de Anda DELIU

Pe aceeași temă