Energeticianul își dă restart! Echipa de la Petroșani s-a despărțit de alți cinci fotbaliști, nume importante din lot. „A renunțat la cei cu salarii mai mari pentru a-și mai reduce bugetul”

Înfrângerea de pe teren propriu cu Academica Clinceni (scor 0-1), în etapa a 14-a a Ligii 2, prima de când echipa a fost preluată de antrenorul Bogdan Andone, a dus la o serie de schimbări importante în lotul Energeticianului. Formația care își desfășoară meciurile de pe teren propriu la Petroșani s-a despărțit în primele zile ale acestei săptămâni de o serie de jucători.

Energeticianul a renunțat la fundașii Cosmin Achim (23 de ani – foto principal), Emil Ninu (32 de ani) și Marius Tomozei (28 de ani), portarul Horațiu Moldovan (20 de ani) și mijlocașul Viorel Nicoară (31 de ani).

Achim și-a reziliat contractul cu gruparea din Valea Jiului după ce a jucat în șapte meciuri de Liga 2 și în unul de cupă și a marcat un gol. Fundașul a fost adus în timpul sezonul sub formă de împrumut de la FC Voluntari și spune că șefii clubului au dorit să se despartă de jucătorii care aveau contracte mari.

„Echipa nu mai are șanse să-și îndeplinească obiectivul și atunci a renunțat la jucătorii cu salarii mai mari pentru a-și mai reduce bugetul. A fost o experiență plăcută pentru mine, dar îmi doresc să revin cât mai repede în prima ligă. Din iarnă voi putea juca din nou pentru Voluntari, pentru că mai am contract până în vara viitoare. Le mulțumesc celor de le a Petroșani și le doresc baftă în campionat”, a spus Cosmin Achim motivul despărțirii de Energeticianul.

Moldovan a jucat în cinci meciuri în acest sezon, Ninu în opt, Tomozei (foto, text) în zece, iar Nicoară în șapte, ultimii doi reușind să și înscrie fiecare câte un gol.

De curând, Energeticianul s-a despărțit și de Octavian Vasile și Lucian Iordache, doi dintre jucătorii rămași din lotul care a reușit promovarea în Liga 2.

După 14 etape, Energeticianul se află pe locul 10, cu 21 de puncte, fiind la egalitate cu Pandurii, care stă mai bine în clasament datorită golaverajului. Sâmbătă, de la ora 11:00, echipa de la Petroșani joacă la Sportul Snagov (locul 3 cu 30 de puncte).

Articol scris de Loredana JUGLEA

Pe aceeași temă