Dunărea Călărași a plecat cu 21 de jucători în cantonamentul din Serbia. 8 noutăți sunt în lotul lui Iencsi, fără atacantul Buhăcianu, rămas acasă

Dunărea Călărași a plecat în această dimineață în cantonamentul din Serbia, la Zlatibor, acolo unde în această vară s-au pregătit și echipele de Liga 1 Concordia Chiajna și Gaz Metan Mediaș. 21 de jucători s-au suit în autocarul care i-a dus în țara vecină, în localitatea situată în partea de vest a Serbiei, la circa 380 de kilometri de Timișoara. Stagiul va dura timp de 10 zile, în perioada 11-21 iulie.

Printre cei 21 de jucători pe care antrenorul Adrian Iencsi se va baza în Serbia se numără opt noutăți, neincluzându-l aici pe Valentin Buhăcianu, atacant anunțat ca și transferat, însă care ar putea să nu mai continue la Dunărea. Jucătorul originar din Vatra Dornei a cerut conducerii să se întoarcă acasă și să nu facă deplasarea în cantonament. Atacantul nu s-a adaptat la Călărași și ar putea să nu mai fie legitimat.

Acasă au rămas și Valentin Balint și Cristian Cristea, jucători care se refac după accidentările suferite în sezonul trecut al Ligii 2.

Pe lângă Pușcașu, Pană, Velici, Roșca și Alexandru, anunțați ca transferați, în lotul Dunării se regăsesc și mijlocașii Marian Drăghiceanu, ultima dată în Italia, acolo unde l-a dus Angelo Massone după desființarea Ceahlăului și Florian Niculae de la CS Balotești și atacantul Alexandru Pop, fost elev al lui Iencsi la Unirea Jucu.

„Mergem cu gândul să ne antrenăm foarte bine pentru că ne așteaptă un sezon de foc. Sper să beneficiem de toate condițiile astfel încât să putem lucra în liniște. Îmi doresc ca terenurile de antrenament să arate în condiții optime, iar noi să ne putem desfășura ședințele de pregătire. Important este ca și jucătorii să fie sănătoși ca să ne iasă totul bine”, a declarat antrenorul Adrian Iencsi pentru site-ul oficial al Dunării.

Iencsi a declarat că este mulțumit de valoarea jucătorilor pe care îi are la dispoziție la Dunărea. „Am găsit un lot foarte bun. De aceea am și ales să vin la Călărași. Am întâlnit mulți jucători de calitate, valoroși, cu care consider că pot face treabă bună. O parte dintre ei au evoluat și în Liga 1″, a mai spus Adrian Iencsi, care a mai adăugat că nu va ezita să acorde mai mult credit tinerilor fotbaliști: „Îmi place să lucrez cu cei mici. Dacă vom avea posibilitatea, nu voi ezita să apelezi la ei. Putem găsi acel echilibru dintre jucătorii cu experiență și cei tineri astfel încât să construim o echipă competitivă, capabilă să joace de fiecare dată la victorie”.

„Am mai vrea un fundaș central sau lateral Under 21. Vrem pe cineva care să semneze definitiv cu Dunărea. Există și varianta împrumutului, însă nu prea mă încântă pe mine”, a anunțat și președintele Dunării, Bogdan Leu, despre ce jucători ar mai dori la echipă.

Dacă până acum Dunărea a desfășurat două meciuri amicale, 3-2 cu Metaloglobus București și 1-3 cu PFC Cherno More Varna, în cantonamentul din Serbia echipa călărășeană are promise trei jocuri împotriva a echipe din prima ligă din Serbia, Croația și Muntenegru, în perioada 13, 16 și 19 iulie, însă adversari ale căror nume încă nu sunt cunoscute.

Lotul Dunării în cantonamentul din Serbia:

portari:
Cezar Lungu
Gabriel Popa

fundași:
Ionuț Țenea
Florinel Ibrian
Ștefan Mardare
Silviu Matei
Bogdan Șandru
Bogdan Stancu

mijlocași:
Bogdan Danciu
Marian Drăghiceanu (ex Ceahlăul Piatra Neamț, ultima dată la o echipă din Italia)
Gabriel Preoteasa
Cristian Pușcaș
Andrei Pușcașu (ex Dacia Unirea Brăila)
Silviu Pană (ex Olimpia Satu Mare)
Alexandru Dincă
Florian Valentin Niculae (ex CS Balotești)
Gelu Velici (ex Național Sebiș)
Baudoin Kanda
Alexandru Roșca (împrumutat de la Juventus București)

atacanți:
Valentin Alexandru (ex Concordia Chiajna)
Alexandru Pop (ex Unirea Jucu – probe)

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Cătălin NIȚU

Pe aceeași temă