Dunărea a renunțat la doi veterani! „Avem destui jucători promițători în curtea noastră”

Publicat: 06 Jan. 2012, 16:02 Actualizat: 06 Jan. 2012, 16:09 Bursa transferurilor
Dunărea a renunțat la doi veterani!  „Avem destui jucători promițători în curtea noastră”

FCM Dunărea Galați va începe returul fără doi dintre cei mai vechi jucători pe care îi avea în lot. Președintele clubului, Auraș Brașoveanu, a declarat că s-a decis renunțarea la serviciile fundașului Claudiu Velescu, care va împlini în vară 31 de ani, la fel stând lucrurile și în cazul atacantului Ionuț Enache, care își va serba mâine ziua de naștere (31 de ani).

„Am decis să renunțăm la cei doi jucători, despărțirea făcându-se prin rezilierea contractelor pe cale amiabilă”, a spus Brașoveanu.

Alți doi jucători importanți din lotul antrenat de Viorel Tănase ar putea părăsi echipa în această iarnă. Este vorba de mijlocașul Vali Munteanu și de căpitanul echipei, Daniel Popescu, care speră să joace returul la o echipă de Liga I. Cei doi s-au antrenat în ultima parte a anului trecut alături de jucătorii de la Sportul Studențesc, așteptând să vadă dacă se concretizează transferurile. „Deocamdată nu este nimic concret în cazul celor doi. Am vorbit și zilele trecute cu Vasile Șiman (n.a. – patronul echipei bucureștene) dar încă nu s-a luat nicio decizie, nu s-au hotărât dacă-i vor transfera sau nu”, a precizat Auraș Brașoveanu.

Se bazează pe juniorii proprii

Președintele grupării a adăugat că la capitolul achiziții nu va figura mare lucru. „Vom face transferuri doar dacă vor apărea oportunități în cazul unor jucători tineri și de mare perspectivă. În rest, nu aducem pe nimeni. Avem destui jucători promițători în curtea noastră, iar dacă am face transferuri le-am reduce lor șansele de a prinde echipa și a face saltul valoric așteptat”, a declarat Brașoveanu.

Reunirea lotului după vacanță este programată luni, 9 ianuarie. Vor urma două săptămâni de antrenamente în Galați, apoi se va pleca într-un stagiu de pregătire montană la Poiana Brașov, singurul cantonament programat până la reluarea campionatului.

La finalul turului, FCM Dunărea ocupă locul 11 în clasamentul seriei I din liga secundă, primul deasupra liniei care demarchează locurile retrogradante.

Sursa: Viața Liberă

Publicat: 06 Jan. 2012, 16:02 Actualizat: 06 Jan. 2012, 16:09 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă