Doi portughezi la Bacău

01 Aug. 2009, 13:52 Bursa transferurilor
Doi portughezi la Bacău

 

FCM Bacău nu a renunțat la ideea de a-și întări lotul. De data aceasta, cu forțe venite de peste graniță. Ieri s-au antrenat pentru prima dată sub comanda lui Gheorghe Poenaru portughezii Nuno Fonseca și Filipe Sarmento. Cei doi au ajuns la un acord cu gruparea „galben-albastră“ pe două sezoane, cu drept de prelungire pentru al treilea și vor fi testați astăzi, la amicalul cu FC Botoșani.

 

Nuno Fonseca nu se află la prima experiență în România. În turul campionatului trecut, mijlocașul coordonator în vârstă de 27 de ani, a ieșit în evidență sub culorile Progresului București. După retragerea „bancarilor“ din liga secundă, Fonseca a emigrat în Bulgaria, unde a jucat în această primăvară zece meciuri pentru Lokomotiv Mezdra. „Am venit să ajut Bacăul“, a declarat ieri, Fonseca.

 

Coleg cu N’Doye

Spre deosebire de colegul său, Filipe Sarmento e la primul contact cu fotbalul românesc. Mijlocașul de bandă în vârstă de 23 de ani a jucat în schimb în Portugalia, la Academica Coimbra, cu jucători precum N’Doye sau Pavlovici care s-au făcut ulterior remarcați și în Liga l. În ultimul an, Sarmento a activat în eșalonul secund din Portugalia, la Varzim și Covilha.

 

Sunt nepregătiți

Antrenorul Gheorghe Poenaru speră ca cei doi stranieri să fie soluțiile ideale. Tehnicianul băcăuan are însă și o nemulțumire. „Mi-aș fi dorit ca Fonseca și Sarmento să se alăture lotului de la bun început. În acest moment, nu știu la ce nivel se situează ei în ceea ce privește pregătirea fizică“, a declarat Poenaru, care își va face azi o primă impresie referitoare la cei doi nou-veniți.

 

Sursa: desteptarea.ro

01 Aug. 2009, 13:52 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă