Doi jucători din Liga 2, primele noutăți ale singurei echipe din Vâlcea prezentă la nivel național. Matache devine antrenor secund după plecarea lui Verdeș

Singura reprezentantă a județului Vâlcea la nivel național, nou-promovata în Liga a 3-a Flacăra Horezu s-a reunit luni, la stadionul din Treapt.

Antrenorul principal Adrian Popa caută să completeze lotul slăbit de plecările a cinci jucători importanți din sezonul trecut: Bobi Verdeș, Mircea Șcheau, Adrian Stănică, Gabriel Precup și Ovidiu Popescu, toți urmând să meargă la echipa de județ CSM Slatina. Dintre aceștia, Popescu și Precup sunt încă sub contract cu Flacăra și rămâne de văzut dacă șefii clubului își vor da acordul de transfer. 

„Ne-au plecat câțiva jucători importanți, dar asta este situația, trebuia oricum să facem posturi pentru juniori. Vom mai aduce jucători, dar nu ne grăbim, este timp. Așteptăm să închegăm lotul, apoi vom stabili obiectivul pentru sezonul viitor”, a anunțat antrenorul-jucător Adrian Popa.

Alături de tânărul tehnician rămân însă jucători care au contribuit la promovare, precum Florin Matache, Ciprian Dinu, Samson Nwabueze, Raul Nistor, Radu Georgescu, dar și juniorii Under 19, Ionuț Simeanu și David Oprescu.

După plecarea lui Bobi Verdeș, experimentatul Florin Matache devine antrenor secund.

La capitolul noutăți, Flacăra a perfectat până acum două transferuri, fundașul central Cristian Munteanu (Pandurii Târgu Jiu) și mijlocașul central Sebastian Bobină (Ripensia Timișoara). Dintre aceștia, Cristi Munteanu este cunoscut fanilor locali, după ce a evoluat în urmă cu doi ani la CSM Râmnicu Vâlcea.

Se mai antrenează cu Flacăra doi juniori Under 19 de la SCM Râmnicu Vâlcea, dar și Florică Păun (Chiajna), care este junior Under 21.

Pe 21 iulie, Flacăra va disputa primul test, cu Pandurii Târgu Jiu, iar din 23 iulie, timp de o săptămână, va intra în cantonament la baza sportivă din localitate. Pe 4 august, Horezu are un alt test, tot pe teren propriu, cu Atletic Bradu. Pe 11 august, Flacăra va juca Supercupa județeană la Orlești, cu Cozia Călimănești.  

După ce primăria Horezu a obținut fonduri de la CNI pentru renovarea stadionului din Treapt, lucrările vor începe anul viitor.

Articol scris de Adi Georgescu

Pe aceeași temă