Dodoi, decisiv pentru CSM Reșița în amicalul cu letonienii de la Tukums. Alin Dudea e cea mai nouă achiziție a echipei lui Dorinel Munteanu

CSM Reșița a jucat trei meciuri amicale până acum în cantonamentul din Turcia și a înregistrat toate rezultatele posibile. După eșecul cu bulgarii de la FC Montana (scor 0-3) și egalul cu sârbii de la Proleter Novi Sad (scor 2-2), echipa lui Dorinel Munteanu a câștigat testul cu FK Tukums. Partida disputată sâmbătă a fost câștigată la limită de bănățeni, cu 1-0. Altfel, fundașul Alin Dudea s-a alăturat locului echipei CSM Reșița și acoperă locul vacant din centrul defensivei după plecarea lui Marco Ehmann.

Unicul gol al meciului cu nou-promovata în prima ligă din Letonia FK Tukums a fost marcat în minutul 40 de Gabriel Dodoi, atacant împrumutat în această iarnă de la Rapid.

În acest joc, Dorinel Munteanu a folosit următoarea echipă: Zimmermann (Cobrea 40′), Laur. Rus (Acka 70′) , Erichot (Banac 46′), Vasiu, Caragea (R. Ispas 55′) , C. Cristea (Danci 60′), L. Dobre (Țegle 30′), Breșneni (Vădrariu 60′), Dodoi (Luboya 60′), D. Ene (Astafei 46′), Dat (Laur. Buș 55′).

Alin Dudea îi ia locul lui Marco Ehmann la Reșița

Altfel, lotul echipei CSM Reșița are, începând de sâmbătă, un nou membru. În cantonamentul din Antalya a ajuns și Alin Dudea, un fundaș de 22 de ani care aparține de Dinamo și care în ultimul sezon și jumătate a fost cedat la Chindia Târgoviște. Jucătorul a fost împrumutat de clubul din „Ștefan cel Mare” la gruparea condusă de Cristian Bobar, după ce, zilele trecute, l-a chemat înapoi pe Marco Ehmann (19 ani), așa cum Liga2.ro a anunțat în exclusivitate.

Alin Dudea este opțiunea CSM Reșița pentru a-l înlocuit pe Marco Ehmann. Fundașul aparține tot de Dinamo și a fost cedat sub formă de împrumut până la finalul sezonului actual.

„Bine ai venit, Alin Dudea!
Fundașul central în vârstă de 22 de ani vine la noi sub formă de împrumut, jucătorul aparținând formației Dinamo București.
Îți dorim mult succes”
, a anunțat, oficial, duminică, CSM Reșița.

Craioveanul Alin Dudea a fost împrumutat în ultimul an și jumătate de Dinamo la Chindia. Sezonul trecut, în Liga 2, a jucat în 19 meciuri pentru dâmbovițeni și a marcat două goluri, iar în campionatul aflat în curs, în Liga 1, a avut doar cinci apariții pentru Chindia, de două începând ca titular.

La clubul din „Ștefan cel Mare” a apucat să joace în 21 de meciuri de Liga 1, iar în cariera sa a mai fost împrumutat la Foresta Suceava, în 2016, când echipa era în Liga 2.

Alin Dudea este al 13-lea jucător adus în această iarnă la echipa antrenată de Dorinel Munteanu. Celelalte noutăți față de lotul care încheia prima parte a actualului sezon sunt următorii jucători: Gabriel Dodoi (împrumutat de la Rapid), Laurențiu Rus (ex Sănătatea Cluj), Laurențiu Buș (ex Academica Clinceni), Rareș Ispas (achiziționat de la CFR Cluj), Alin Țegle (ex U Craiova II), Bogdan Szijj (revenit la Reșița, ultima dată la FC Voluntari), Arsene Luboya (ex CSM Ceahlăul Piatra Neamț), Yvan Yann Erichot (ultima dată la IBV, în Islanda), Fernando Dobre (Academia de Fotbal Câmpulung Muscel), Mădălin Calu (ex SCM Gloria Buzău), Victoraș Astafei (ex Viitorul Pandurii Târgu Jiu) și Alberto Cobrea (ex Poli Iași).

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă