Doar cinci dintre noile transferuri ale celor de la ASU Politehnica vor avea drept de joc pentru meciul cu Luceafărul Oradea. Cum văd alb-violeții reluarea sezonului

ASU Politehnica va juca primul meci oficial din acest an la Sânmartin, sâmbătă, de la ora 11:00, cu Luceafărul Oradea, o echipă care a adus câțiva străini chiar în ultimele zile, plus portarul timișorean Ionuț Rus, trecut pe la Lazio Roma. Deocamdată, Cosmin Petruescu nu îi va putea avea în lot pe moldoveanul Radu Rogac și pe paraguayanul Alvarenga, cărora nu le-au venit încă toate actele și nu vor avea drept de joc în prima etapă din 2019.

În aceste condiții, au fost prezentați doar cei cu drept de joc: Bogdan Vasile, Cristian Dros, Alin Manea, Mihai Ene și Cristian Ene. „Cele cinci transferuri sunt jucători pe care i-am urmărit cu atenție, îi știam din meciurile directe. Sunt jucători tineri, cu potențial. Problema care se pune este cât de repede reușesc să se integreze în cadrul echipei, al lotului și cât de repede reușesc să se înțeleagă ce înseamnă Politehnica ca și club, suporteri, pentru că se știe că noi suntem un club diferit”, a precizat Cosmin Petruescu, care, cu excepția lui Ionuț Coadă, are tot lotul valid.

„Conferențiarul” știe că Luceafărul nu va fi un adversar așa accesibil. „Este o echipă la fel de tânără ca și a noastră, se bazează pe foarte mulți jucători tineri, alături de câțiva jucători cu experiență, care au făcut parte din echipă în turul campionatului. Au adunat multe puncte acasă, în condițiile în pe la Oradea au trecut Snagov, Clinceni sau UTA. Au același antrenor, mai mult ca sigur filosofia lui despre fotbal nu s-a schimbat în această iarnă. Au transferat și ei, l-au adus pe Bebey, golgheterul Brăilei, în condițiile în care îi mai au pe Ludușan și Paraschiv vârf de careu. În apărare, Cristi Oros coordonează și direcționează apărarea. La mijloc au jucători cărora le place să pună mingea jos și să paseze”, a spus Petruescu despre adversarul de sâmbătă.

Optimism în rândul jucătorilor

Cei cinci transferați prezentați au încredere că echipa poate câștiga în prima rundă. „Sunt o echipă redutabilă acasă. Sunt o echipă de mijlocul clasamentului, cu care noi ne batem pentru un loc mai sus. Toată lumea este încrezătoare că putem obține cele trei puncte la Oradea. Sunt foarte multe schimbări, și ei au în lot foarte mulți jucători tineri. Dar am încredere că jucătorii noștri tineri sunt mai valoroși decât cei de la Oradea”, a precizat Bogdan Vasile.

De aceeași părere este și Alin Manea. „Este primul meci după scurta perioada de întrerupere. Este foarte important și foarte greu. Toată echipele vor să câștige primul meci după întreruperea campionatului și sper să reușim să câștigăm”, a punctat Manea.

Mihai Ene spune că nu e o problemă că primul meci e în deplasare. „Suntem foarte nerăbdători. Consider că nu contează dacă jucăm acasă sau în deplasare, fanii ne vor susține peste tot. Nu cred că e important unde începem, fanii ne vor susține peste tot”, spune Mihai Ene.

Cristian Ene a venit să întărească atacul, dar nu și-a stabilit un număr de goluri. „Consider că vom face o figură frumoasă în acest retur. Nu îmi propun un număr de goluri, obiectivul meu este ca echipa să se claseze pe un loc cât mai în față. Dacă voi reuși să marchez va fi un lucru bun pentru mine și echipă”, a precizat Cristian Ene.

Cristian Dros a venit cu așteptări din Republica Moldova în România, unde spune că nivelul e mult mai bun. „Nivelul ar trebui să fie foarte mare, fiindcă campionatul din România e considerat la un nivel mare. Mă așteptă să progresez și fiecare jucător să se implice 100% în fiecare meci pe care îl vom avea”, a precizat Dros.

Înaintea desfășurării etapei a 22-a, ASU Politehnica e pe locul 11 în campionat, cu 25 de puncte. Luceafărul Oradea are 23 de puncte și e pe locul 14. Meciul de la Sânmartin are loc sâmbătă, de la ora 11:00.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU / Mediafax foto

Pe aceeași temă