Dică lângă Gică!

24 Jan. 2012, 08:24 Bursa transferurilor
Dică lângă Gică!

Cea mai ușor de găsit echipă din Antalya este Viitorul Constanța. Deși în orașul din sudul Turciei se află nume mari din România, liderul seriei I a eșalonului secund este urmărit de toți localnicii. Motivul? Hagi este în localitate pentru a-și vedea la lucru noile achiziții. Printre aceștia și Nicolae Dică, unul dintre cei mai buni jucători pe care i-a avut Steaua în ultimii zece ani!

„Dică este un jucător pe lângă care pot crește foarte bine tinerii Viitorului. În plus, el dă pase decisive și marchează”, a fost prezentarea pe care Hagi i-a făcut-o mijlocașului. La mai bine de cinci ani distanță de momentul în care a luat naștere una dintre cele mai cunoscute vorbe din fotbal, „Du-te, Dică, du-te!”, Dică, ajuns acum la 30 de ani, a semnat cu o echipă din liga a II-a. „Dacă voi promova cu Viitorul și voi avea evoluții bune probabil că voi fi convocat și la echipa națională. Oricum, nu am abandonat acest gând”, mărturisește Dică.

„Nu veneam în Liga a II-a fără Hagi”

Numele „Regelui” a fost cel care l-a convins pe Dică să accepte să joace în liga a II-a. Fotbalistul mărturisește că nu ar fi semnat cu nicio altă echipă din eșalonul secund, dar că discuțiile cu Hagi l-au convins. „Nu m-am gândit că o să ajung să joc în Liga a II-a după ce mi-am reziliat contractul cu cei de la Mioveni. Dar am avut avut niște discuții serioase cu Hagi și am ajuns la concluzia că proiectul pe care mi l-a prezentat la Viitorul mi se potrivește cel mai bine. Dar dacă nu era Hagi nu aș fi semnat sub nicio formă cu o echipă din eșalonul inferior”.

„Hagi mi-a zis să mă gândesc foarte bine dacă vin la Viitorul. El a mai jucat în eșalonul inferior, dar a făcut-o plecând de la Real Madrid la
Brescia”
, Nicolae Dică, mijlocaș Viitorul.

„El trebuie să ne ajute pe noi să promovăm, dar în același timp trebuie să-și dorească să ajungă din nou în Liga I, acolo unde îi este locul”,
Gheorghe Hagi, patron Viitorul.

CIFRELE LUI DICĂ‚ LA STEAUA
112 meciuri și 52 de goluri în Liga I
39 de partide și 14 goluri în cupele europene

Articol scris de Cristi SCUTARIU

24 Jan. 2012, 08:24 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă