Dacia Unirea se desparte de încă un jucător, dar îl ține la antrenamente încă zece zile

Dacia Unirea Brăila nu va conta în partea a doua a campionatului pe încă un jucător din lotul pe care s-a bazat în primele 21 de etape ale actualului sezon al Ligii 2. După ce în această pauză de iarnă a renunțat sau le-a dat liber portarului Victor Gârlea (21 ani), fundașului Laurențiu Petean (28 ani) și atacanților Alexandru Muscă (20 ani) și Marco Enciu (28 ani), echipa antrenată de Alin Pânzaru se desparte și de Dragoș Mucuță.

Atacantul de 18 ani nu se desparte însă definitiv de Dacia Unirea, ci va merge împrumut la Sportul Chiscani, echipă brăileană din Liga 3 clasată pe locul 13 din 15 în Seria 1.

„Dacia Unirea Brăila și Sportul Chiscani au ajuns la un acord cu privire la împrumutul tânărului atacant Dragoș Mucuță. Astfel, Dragoș va evolua sub comanda antrenorului George Pascu, în Liga a III-a până la finalul sezonului competițional! Mult succes, Dragoș!”, este mesajul postat de Dacia Unirea pe pagina sa de Facebook.

În acest sezon al Ligii 2, Mucuță a evoluat foarte rar pentru prima echipă a Daciei Unirea. Atacantul a bifat doar 111 minute în cele trei jocuri bifate pentru formația brăileană, dintre acestea în doar unul fiind titular.

La capitotul transferuri, Dacia Unirea Brăila nu a anunțat deocamdată nicio achiziție în această iarnă.

Mucuță nu merge cu noua sa echipă în cantonament

Cu toate că a fost împrumutat la Sportul Chiscani, Dragoș Mucuță nu va merge cu noua sa echipă în cantonamentul de la Slănic Moldova, ci va rămâne să se pregătească sub comanda lui Alin Pânzaru.

Formația din Chiscani va efectua, începând de astăzi, un cantonament montan de zece zile la Slănic Moldova. Potrivit ziarului Obiectiv Vocea Brăilei, la această perioadă de pregătire participă 21 de fotbaliști și anume portarii Tudor și Turiac, fundașii Claudiu Boariu, Mădulărea, Smeu, Pârlog, Zărnescu, Gigel Bordei (venit de la Dacia Unirea) și Graur, mijlocașii Huțu, Costache, Bogdan, Chihaia, Chiriac, Gașpar, Pană și atacanții Techiu, Emmanuel Ndigwe, Techiu, Valentin Mogoș de la Victoria Traian, Daniel Mirescu, jucător care a mai fost la Sportul Chiscani în anul în care echipa a promovat din Liga a 4-a.

Cum Dragoș Mucuță a fost deja în cantonament cu Dacia Unirea, acesta va rămâne la Brăila, urmând să se alăture lotului pregătit de Georgel Pascu, atunci când noua sa echipă, Sportul Chiscani, va încheia stagiul de pregătire de la Slănic Moldova.

„Lotul este conturat deja, dar mai suntem în discuții avansate cu doi-trei fotbaliști, care probabil că ni se vor alătura în următoarele zile. Prin venirea celor doi atacanți Ndigwe și Mucuță compartimentul ofensiv al echipei noastre va fi unul mult mai puternic decât cel din tur. Noi ne-am creat multe situații de gol în prima jumătate a campionatului din păcate nici un sfert dintre ele nu le-am finalizat cu gol, sper ca acum situația să se schimbe radical”, a declarat antrenorul Georgel Pascu.

În perioada de cantonament, Sportul Chiscani va susține partide amicale cu CSM Moinești, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, echipa de pe primul loc din Seria 1 a Ligii 3, cu SC Bacău, iar la întoarcere, mai precis în ultima zi de cantonament, echipa pregătită de Georgel Pascu va mai susține un test de verificare la Adjud sau la Focșani.

„Programul de pregătire este deja stabilit, vor fi zile cu două antrenamente dar și unele în care sunt programate câte trei astfel de ședințe de pregătire. Am stabilit deja câteva partide amicale urmează ca la fața locului să mai perfectăm și altele. Am făcut câteva achiziții, la Brăila nu am avut unde juca teste de verificare, acum trebuie, ca pe lângă antrenamentele cu caracter fizic să susținem și amicale”, a mai spus Georgel Pascu.

Articol scris de Costel FILIP

Pe aceeași temă