Cum l-a pierdut gratis CS Mioveni pe Boboc. Argeșenii l-au vrut în schimb pe fostul căpitan, însă acesta a preferat CSM Poli Iași

CS Mioveni și-a pierdut, gratis, în această iarnă, unul dintre cei mai buni fotbaliști pe care îi avea la mijlocul terenului, un jucător care se încadra în acest sezon în criteriul Under 21. Robert Boboc (21 ani) a semnat pe doi ani și jumătate cu Astra, campioana en-titre a României, și va avea șansa să joace în 16-imile de finală ale Europa League. Cu evoluții apreciate la argeșeni, mijlocașul a fost cel care i-a adus calificarea echipei lui Alexandru Pelici în sferturile de finală ale Cupei României, cu golul său decisiv de la loviturile de departajare în fața Stelei.

Președintele Consiliului Director al CS Mioveni, Dumitru Olteanu, a explicat, ieri, care era situația lui Robert Boboc la CS Mioveni. „Boboc era împrumutat de la Școala Dani Coman. Coman îl luase de la Cluj, după ce echipa s-a desființat. Și avea o clauză în contract că poate pleca în pauza competițională, iar Coman a dorit să îl ia la Astra. Noi, astă vară, eram presați din cauza accidentării lui Mîrzeanu, și nu avea jucător la mijlocul terenului. Ne-am făcut treaba cu el, nu am ce zice, iar acum, Mîrzeanu fiind refăcut, sperăm să reintre în echipă. De-asta a plecat acum Boboc, pentru că avea acea clauză că-l poate lua și iarna. În afara lui Mîrzeanu, mai sunt soluții pe acel post la închidere cu fotbaliștii de la echipa a doua din Liga a 3-a, Cioc, Trașcu, Lazăr. Și probabil că vom mai aduce un mijlocaș la închidere în această iarnă”, a spus Olteanu pentru Curierul zilei.

„Este un nou început, o nouă echipă, un nou și bun an pentru mine”, a postat Robert Boboc pe contul său de Facebook după ce a semnat cu Astra.

Fost junior la FC Argeș, Robert Boboc a evoluat pentru CS Mioveni, a trecut apoi pe la Universitatea Cluj (unde a debutat în Liga 1, în 2014), iar în acest sezon s-a întors la CS Mioveni, unde a bifat 18 meciuri în Liga 2 dintr-un total de 19. La CS Mioveni a fost împrumutat în vara anului trecut de la Școala de Fotbal „Dani Coman”, după ce aceasta a profitat de desființatea Universității Cluj și l-a legitimat.

Răuță a preferat Iașiul în locul revenirii la Mioveni

Altfel, pentru a ocupa postul lăsat liber după plecarea lui Robert Boboc, conducerea CS Mioveni a încercat readucerea la echipă a lui Alexandru Răuță (24 ani), fostul căpitan al echipei transferat în ianuarie 2016 de Pandurii. Liber de contract după ce s-a despărțit de gorjeni, Răuță a ales însă să continue în Liga 1 și a semnat cu CSM Poli Iași.

„Am discutat cu Răuță, a fost primul jucător cu care am vorbit, știind de situația de la Pandurii Târgu Jiu. Mi-a spus însă că are oferte din Liga 1 și, dacă nu se concretizează niciuna, va veni la noi. Apoi însă, a semnat cu Poli Iași”, a mai spus președintele Mioveniului, Dumitru Olteanu, pentru Curierul zilei.

Pe aceeași temă