Ciucă și Enciu întăresc lotul Farului, Forminte este în evaluări

Ciucă și Enciu întăresc lotul Farului,** Forminte este în evaluări

FC Farul își completează lotul cu câteva zile înainte de primul meci din sezonul 2014/2015 al Ligii a 2-a. Rămasă descoperită în poartă, după ce Laurențiu Marin a fost diagnosticat cu hepatită, formația de pe litoral a adus doi portari, însă unul dintre ei va merge la Centrul de copii și juniori. De asemenea, Farul a transferat doi fotbaliști și în compartimentul ofensiv.
 
Cei doi portari sunt Silvian Ciucă (fratele fundașului craiovean Mădălin Ciucă) și Iulian Dinu. Primul are 25 de ani și a jucat la echipe precum Dinamo II, Gaz Metan CFR Craiova sau Minerul Lupeni. Dinu e mult mai tânăr (născut în anul 1988) și vine de la juniorii Dunării Galați. La Farul, va apăra tot la juniori, fiind o soluție de perspectivă pentru echipa mare. Ieri, el s-a pregătit însă sub comanda lui Marian Pană, Ion Barbu și Gică Mina la seniori, alături de alți trei portari, Vlad Neagu, Silvian Ciucă și Mihai Popa, ultimul – un tânăr din pepiniera Farului.

„Marinarii” s-au întărit în atac

În atac, ultimele achiziții ale „marinarilor” sunt vârfurile Dănuț Ivănică și Marco Enciu. Cel de-al doilea e timișorean și vine de la Metalul Reșița, dar a mai evoluat și la Poli Timișoara sau ACU Arad. Are 26 de ani și 1,87 metri înălțime.

Un alt nume nou prezent ieri la pregătirea Farului, între cei 22 de jucători de câmp, a fost cunoscutul fundaș Alexandru Forminte (31 de ani, 1,84 m), fost căpitan al Ceahlăului Piatra Neamț, echipă pentru care a susținut, timp de 12 ani, în primele două ligi, 247 de meciuri, înscriind 13 goluri. „Deocamdată, Forminte doar se pregătește cu noi. Îl evaluăm”, a declarat Auraș Brașoveanu, președintele Farului, despre jucătorul care a fost ultima dată la Dunărea Galați.

Ferdi Ghenciu s-a pregătit separat

La ședința de pregătire de ieri, au participat 26 de fotbaliști, Robert Băjan și Caciandone Stere Dincă fiind învoiți pentru rezolvarea unor probleme personale. Fotbaliștii care s-au antrenat au fost: Vl. Neagu, Ciucă, M. Popa, Dinu – portari; Cl. Popa, Miulescu, Straton, Buzea, D. Ciobanu, Forminte, Szalkai, Scărlătescu, Bardu, Pâslaru, Ochia, R. Neagoe, Cârstoiu, D. Stan, Moroșanu, V. Ion, Igiroșanu, Plămadă, Arotăriței, Ivănică, Enciu, Muscă – jucători de câmp.

Mijlocașul Ferdi Ghenciu s-a pregătit separat, el nefiind refăcut complet în urma accidentării suferite în partida amicală cu Dunărea Călărași.

Farul debutează contra lui Rapid CFR Suceava

Farul va debuta în campionat sâmbătă, la Constanța, contra echipei Rapid CFR Suceava, meciul urmând a începe la ora 11.10. În continuarea turului sezonului regulat, „marinarii” vor mai evolua contra formațiilor: SC Bacău (în deplasare, pe 6 septembrie), ACS Academia Argeș (acasă, pe 13 septembrie), FC Voluntari (în deplasare, pe 20 septembrie), Gloria Buzău (acasă, pe 27 septembrie), ACS Berceni (acasă, pe 4 octombrie), FCM Dorohoi (în deplasare, pe 11 octombrie), CF Brăila (acasă, pe 15 octombrie), Săgeata Năvodari (în deplasare, pe 18 octombrie), CS Balotești (acasă, pe 25 octombrie) și Unirea Slobozia (în deplasare, pe 1 noiembrie).

După retur, primele șase clasate participă în play-off, iar celelalte, în play-out, plecându-se cu punctaj acumulat până atunci.

Farul este prezentă în competiție și în Cupa României, unde a trecut de faza a IV-a la masa verde, beneficiind de faptul că echipa pe care ar fi trebuit să o întâlnească, Dunărea Galați, s-a desființat.

Sursa: Ziua de Constanța

Pe aceeași temă