Cerlincă și-a prelungit contractul cu Rapid: „De aici am prins echipa națională de juniori”

Cerlincă și-a prelungit contractul cu Rapid:**

Oficialii Rapidului au reușit zilele trecute să-l convingă pe internaționalul de juniori Andrei Cerlincă să semneze un nou contract cu gruparea suceveană, care se va întinde până în anul 2019.

„Am avut în această vară câteva oferte de la echipe de Liga a II-a, ba chiar s-a vorbit la un moment dat și despre interesul Ceahlăului Piatra Neamț. Am preferat însă să rămân acasă, la Suceava, unde mă simt foarte bine și am posibilitatea să joc meci de meci. De aici am prins echipa națională de juniori și tot de aici sper să reușesc să mă transfer la o echipă mare. În plus, mi-am propus să urmez și cursurile Facultății de Sport din Suceava”, a declarat fotbalistul care va împlini săptămâna viitoare 19 ani.

Andrei a vorbit și despre colaborarea cu fostul căpitan al Stelei, Ciprian Paraschiv, care în prezent se ocupă cu impresariatul sportiv. „Dânsul m-a remarcat astă primăvară, la un meci al naționalei de juniori. A venit și mi-a propus să mă reprezinte pe viitor. Mi-a făcut o impresie bună, așa că am acceptat pe loc”, a precizat Andrei Cerlincă.

Ex-rapidistul Căinari, variantă pentru mijloc

Aflați în căutarea unui mijlocaș central, oficialii Rapidului l-ar putea repatria pe Cornel Căinari, care s-a transferat la SC Bacău la începutul acestui an. Acest lucru s-ar putea produce ca urmare a problemelor financiare de la gruparea pregătită de Viorel Tănase, care s-au acutizat după arestarea primarului Romeo Stavarache și a președintelui Liviu Goian.

Fotbaliștii băcăuani au de încasat restanțe substanțiale, iar în cazul în care lucrurile nu vor intra pe un făgaș normal în cel mai scurt timp, aceștia nu au altă variantă, decât să depună memorii pentru a deveni jucători liberi.

„Noi încă sperăm ca problemele să se rezolve, îmi vine greu să cred că o echipă de tradiție precum SC Bacău poate dispărea peste noapte. Eu îmi doresc să continui la Bacău, însă dacă nu se va putea, trebuie să mă gândesc și la alte variante să-mi continui cariera. Iau în calcul și o revenire pe Areni, însă mai există și alte soluții în ceea ce mă privește”, a declarat Cornel Căinari.

Formația SC Bacău a reluat pregătirile în urmă cu două săptămâni, iar pe data de 1 august urmează să se confrunte cu Rapid Suceava într-un meci de pregătire, pe stadionul Letea.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Pe aceeași temă