Câte un jucător pentru fiecare compartiment. ACS Poli și-a prezentat ultimele transferuri

Câte un jucător pentru fiecare compartiment.** ACS Poli și-a prezentat ultimele transferuri

ACS Poli a prezentat azi patru jucători noi. Trei dintre aceștia sunt români și au îmbrăcat în trecutul apropiat culorile lui UTA. Ultimul venit e portarul Mădălin Smaranda, care s-a alăturat fundașului George Neagu și mijlocașului Ovidiu Popescu, jucători care se antrenau deja cu timișorenii. Al patrulea nume oficializat e cel al brazilianului Pedro Henrique, atacant care a fost la alb-negrii încă din prima perioadă de pregătire.

Dan Alexa i-a ținut azi locul lui Ion Timofte la conferința de prezentare a noilor jucători. Managerul lui ACS Poli, prins cu „treburi administrative”, a reușit să rezolve pe ultima sută de metri înregimentarea lui Pedro Henrique, ale cărui acte au sosit în sfârșit de la clubul Galicia din Brazilia. „Sunt ultimii pe care i-am legitimat, jucători pe care i-am dorit foarte mult. Ne pot ajuta, sunt jucători pe care-i știu, mi-am dorit. Sper să-i facă să se acomodeze cât mai repede”, a declarat „Chirurgul”.

Toți cei care au fost prezentați azi, oarecum pe fugă, și-au declarat dorința de a promova cu noua lor echipă. „Vreau să ajut echipa, să dau maximum. Să ne îndeplinim obiectivele. Obiectivul actual e intrarea in prima divizie. Sper să-mi ajut echipa, să muncesc foarte mult pentru asta”, a spus Pedro Henrique de Santana Almeida. Brazilianul de 23 de ani era să rateze transferul din cauza unei presupuse accidentări la genunchi.

Un alt vorbitor de limbă portugheză în schimb, Sana Camara, mijlocaș talentat dorit mult de timișoreni, a fost pierdut. Botafogo (BA), echipa de la care trebuia să vină primind ofertă bună de la Braga conform oficialilor lui ACS Poli.

Neagu a renunțat la contractul cu „Oli”

Una dintre mutările surpriză ale bănățenilor a fost aducerea fundașului stânga George Neagu. Fostul utist chiar semnase un contract cu Olimpia Satu Mare în această vară, dar a fost „deturnat” de ACS Poli. „Îmi pare bine că am ajuns la o echipă precum Poli Timișoara. Care-și dorește în acest an promovarea, de aceea am și venit practic… Am avut un contract semnat la Satu Mare, dar în același timp am avut o înțelegere cu președintele clubului ca în cazul în care găsesc ceva mai avantajos pentru mine să fiu lăsat să plec fără nicio pretenție din partea lor. A apărut oferta de la Poli, președintele de acolo m-a înțeles perfect și mă aflu aici. Ca fotbalist încerci să te integrezi cât mai repede și ai de câștigat. Băieții m-au primit foarte bine și cred că m-am integrat cum trebuia. Nu știu daca voi fi titular, daca voi fi îmi voi face datoria”, a explicat Neagu (29 ani).

Pentru Ovidiu Popescu timișorenii au trebuit să negocieze cu Marcel Băban, închizătorul de 20 de ani sosind deocamdată sub formă de împrumut de la echipa din Jimbolia. La fel ca Neagu, el a avut o aventură la UTA. „Sunt foarte bucuros că am ajuns la această echipă de tradiție din Timiș. Vreau să-mi fac cât mai binea treaba, să mă antrenez cât mai bine și să ajut echipa cât mai bine când voi intra pe teren…. Cei din conducere și domnul profesor au insistat și am venit”, a spus Popescu, care va fi din nou coleg cu Pap.

În fine, ultimul sosit e Mădălin Smaranda, portar crescut la UMT și care a mai evoluat la Fortuna Covaci și apoi la UTA (de fapt tot pe locul echipei timișene în B). El mai avea contract cu FC Bihor, dar chemarea Timișoarei a fost suficientă pentru o revenire acasă. „Sunt foarte bucuros că dupa foarte multe plecări pot să apăr culorile orașului meu. Îmi doresc să aducem Timișoara acolo unde e locul, în Liga I. Ce depinde de mine o să dau mai mult de 100%… Sunt timișorean, nu am jucat niciodata pentru Poli, ca orice copil crescut aici voiam să-mi reprezint orașul pe prima scenă sau la echipa fanion a orașului. E un moment special pentru mine, am jucat contra echipei Timisoarei, e un moment important”, a conchis Smaranda (29 ani).

ACS Poli ar mai putea aduce un jucător de atac până la încheierea perioadei de transferuri. Alb-negrii vor (re)debuta în B2 în deplasare cu CS Mioveni, jocul se va disputa sâmbătă la Pitești.


Știai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului din ligile inferioare?

Sursa: Sport9

Pe aceeași temă