Brăneț, portar al campioanei Oțelul, aproape de o revenire în Copou

15 Dec. 2011, 10:13 Bursa transferurilor
Brăneț, portar al campioanei Oțelul,** aproape de o revenire în Copou

Deși nu o spun direct, oficialii divizionarei secunde de fotbal aflată la jumătatea campionatului la doar o victorie distanță de al doilea loc ce duce în elită au foarte multă treabă în această perioadă. Iar printre prioritățile lor se numără și căutarea unui portar valoros, post pe care nu au fost prea bine acoperiți în tur.

Pronunțat în mai multe rânduri de către șefii din Copou, numele rusului Alexeev (22 de ani), care a apărat la Iași și în primăvară, reprezintă o variantă mai mult decât bună. El a lăsat o impresie favorabilă în evoluțiile din returul stagiunii trecute, atât pentru fizicul său excelent, cât mai ales datorită disponibilităților de a progresa, la adresa lui Alexeev formulând referințe pozitive chiar și fostul antrenor al portarilor CSMS, Ioan Câmpeanu, care însă acum lucrează la FC Vaslui. Rusul încă mai este legat de gruparea din Copou și de litigiul pe care impresarul său l-a înaintat la începutul toamnei la FIFA, în vederea recuperării restanțelor pe care Iașul le are față de portar, reduse momentan până la 1.600 de euro.

„Nu ar trebui să ne împiedicăm de o asemenea sumă în a-l achiziționa. Mai mult chiar, cred că rusul ar și renunța la datorie dacă i-am face acum o ofertă concretă”, a spus pentru Evenimentul una dintre persoanele cu putere de decizie de la CSMS. Responsabilul ieșean și-a motivat solicitarea prin faptul că dincolo de tânărul Dani, pentru coproprietatea căruia cu Voința Sibiu Copoul a plătit deja 12.000 de euro, iar acum l-a pus pe lista de transferuri, mai nou și C.Popa (ajuns la Iași sub formă de împrumut până în vară) are șanse reale să plece iarna aceasta.

O altă variantă, chiar și mai bună momentan în vederea atingerii obiectivului de promovare la sfârșitul sezonului în curs, ar fi însă chiar revenirea lui Cristi Brăneț (35 de ani), intrat în ultimele șase luni de contract cu campioana Oțelul Galați, care încă nu i-a propus vreo prelungire a angajamentului. Un argument important în acest sens ar fi acela că portarul a mai jucat la Iași, lucrând mai mulți ani sub comanda lui Ionuț Popa, cel care i-a propus și recent un come-back spectaculos în Copou. Brăneț nu a negat ieri că a fost contactat zilele trecute de oficialii CSMS, spunându-ne că nu exclude să se întoarcă aici chiar din această iarnă, lăsând astfel de înțeles că gălățenii i-ar permite să-și încheie socotelile cu formația de la Dunăre cu jumătate de an înainte de sfârșitul înțelegerii.

„Am și variante din Liga I, dar nu este exclus să revin chiar din această iarnă la Iași, unde m-am simțit dintotdeauna bine. Am purtat deja o primă discuție cu antrenorul Ionuț Popa, căruia i-am precizat că aș putea da curs propunerii, dar numai dacă se dorește cu adevărat promovarea”
Cristi Brăneț, portar Oțelul Galați

O variantă bună ar fi conform șefilor CSMS și revenirea rusului Anton Alexeev (22 de ani), la care s-a renunțat în mod nejustificat în vară și care și-a depus memoriu la FIFA, pentru recuperarea unei restanțe din primăvară, redusă între timp la 1.600 de euro.

sursa: Evenimentul

15 Dec. 2011, 10:13 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă