ASU Politehnica a anunțat primele transferuri. Doi foști jucători ai Chindiei și unul de la Petrolul au semnat cu timișorenii

La o zi după ce au anunțat cei 20 de jucători care au intrat în cantonament pe plan local, cei de la ASU Politehnica au parafat trei contacte cu o parte din noutățile reținute în lot. Este vorba de Bogdan Vasile, Alin Manea și Mihai Ene, pe lângă moldoveanul Cristian Dros, care e și el cu echipa în pregătire.

Bogdan Vasile a fost transferat definitiv. Mijlocașul defensiv care va împlini în curând 24 de ani a făcut junioratul la Viitorul Constanța, în 2013 a fost împrumutat la juniorii Stelei, care au jucat cu Schalke, Chelsea și Basel în UEFA Youth League. Fost internațional de tineret, a mai jucat la FC Voluntari, Dunărea Călărași, Zimbru Chișinău și Chindia Târgoviște, la aceasta din urmă prinzând trei meciuri în prima parte a sezonului și fiind îndepărtat de Viorel Moldovan.

Alin Manea este mijlocaș ofensiv și vine sub formă de împrumut de la U Craiova. Are 22 de ani și pe când era juniori s-a transferat de la Corona Brașov la U Craiova. De acolo a fost împrumutat la Sportul Snagov, Dacia Unirea Brăila și Chindia Târgoviște. Și el este fost internațional de tineret. La Chindia a jucat în cinci meciuri în acest sezon, în doar două începând ca titular. Manea e unul dintre cei trei jucători puși pe liber de Viorel Moldovan în această iarnă.

De la Viitorul vine sub formă de împrumut Mihai Ene. În vârstă de 20 de ani, mijlocașul ofensiv este campion de juniori cu clubul lui Gheorghe Hagi, cu care a jucat și în Youth League. În prima parte a sezonului a fost împrumutat la Petrolul, pentru care nu a jucat în niciun meci, fiind pus pe liber în această iarnă.

Velici, Lazea și Nicolescu, ca și plecași

ASU Politehnica urmează să se despartă de Gelu Velici, previzibil după ce s-a înjurat cu un suporter. Atacantul ar fi dorit la Energeticianul, dar timișorenii cer bani pe el. La Florin Lazea s-a renunțat pentru că în lot sunt mai mulți jucători pe postul de mijlocaș defensiv. Bogdan Nicolescu, în schimb, va pleca în… Australia, din ultimele informații.

În prima parte a sezonului, Nicolescu a evoluat în 17 meciuri pentru ASU Poli, Lazea în 15, iar Velici a apărut în 16 jocuri și a înscris trei goluri.

Articol scris de Anda DELIU

Pe aceeași temă