Artean: „La Caransebeș am prins încrederea pe care am pierdut-o la Timișoara”. Fostul gugulan speră să debuteze în Liga 1

Singura noutate certă din lotul lui ACS Poli pentru noul sezon e deocamdată sosirea lui Andrei Artean. Mijlocașul revine după două sezoane bune la FC Caransebeș, unde s-a remarcat și a fost dorit înapoi încă din iarnă de Dan Alexa. Hunedoreanul speră acum să rămână și să debuteze pentru timișoreni în Liga 1.

Artean a fost în lotul lui ACS Poli în primul sezon de Liga 2, dar a evoluat sporadic și a fost apoi împrumutat la „gugulani”. Mijlocașul de 21 de ani a confirmat sub bagheta lui Alin Artimon, mai întâi în Liga 3, apoi în liga secundă și acum e văzut ca o soluție pentru „echipa-mamă” în Liga 1. „Mă bucur foarte mult că am revenit. M-am dus la Caransebeș doar cu gândul să mă întorc la Poli și sunt foarte fericit. Am avut o perioadă foarte bună acolo, îi mulțumesc foarte mult clubului FC Caransebeș, mi-a dat foarte multă încredere și pot să spun că acolo m-am pus cât de cât pe picioare, am prins încrederea pe care am pierdut-o aici la Timișoara”, a declarat Andrei Artean.

Deși putea să revină mai repede pe Bega, mijlocașul crescut de Politehnica nu regretă perioada lungă din Caraș. „Sper să dovedesc, să profit de șansa care s-a ivit, să nu dezamăgesc oamenii care poate au încredere în mine. Au fost discuții să mă întorc din iarnă la Timișoara, dar din ce am înțeles Caransebeșul nu a vrut să mă lase să plec de acolo. Eram la retrogradare, Timișoara la promovare, îmi doream și eu foarte mult să joc la locurile superioare, dar mă bucur foarte mult că am jucat la Caransebeș pentru că am prins foarte multă încredere și am avut parte de condiții foarte bune”, a precizat Artean.

Tânărul jucător speră acum să confirme încrederea pe care i-a arătat-o „Chirurgul” și să debuteze pe prima scenă. „Lipsa jocurilor conta, dacă nu ai jocuri pierzi foarte mult… Chiar când am plecat de la Caransebeș mi s-a transmis că sunt primit cu brațele deschise în cazul în care nu rămân aici. Îmi doresc foarte mult să evoluez în Liga 1, asta depinde numai de mine. Sper să nu dezamăgesc și să rămân în lot”, a mai spus „Bebe” Artean.

Mijlocașul a recunoscut că impactul cu noua echipă a fost deja resimțit prin prisma pregătirii impuse de preparatorul Jorge Alvarez: „E multă posesie, multă alergătură, nu eram obișnuit să intru așa din prima în pâine, dar sper să o fac cât mai bine”. Cel care era junior în „perioada Iancu” ar putea evolua în noul sezon alături de idolii săi, cu care clubul se află în negocieri. „Eu mergeam la antrenamente să-i văd pe Zicu, Goga. Ar fi un privilegiu foarte mare să joc alături de ei sau să mă pot antrena cu jucători care au fost aproape de a lua campionatul, e o onoare”, a conchis Andrei Artean.

Încă un tânăr în programul echipei

Față de luni, bănățenilor li s-au mai alăturat marți un junior la antrenamente. E vorba de portarul Daniel Rusu de la juniorii A. Astfel, ieri, Alexa a avut 22 de nume sub comandă. Pedro Henrique e așteptat în continuare să revină din Brazilia, în timp ce Lazăr e în convalescentă după operație, iar Pap și Popescu sunt la lotul U21.

4 goluri în 23 de apariții a marcat mijlocașul Andrei Artean în sezonul trecut la FC Caransebeș

Jucătorii lui ACS Poli au efectuat vizita medicală

Astăzi, elevii lui Dan Alexa nu au avut mari emoții la Policlinica pentru sportivi în condițiile în care vacanța de vară a fost foarte scurtă.

Față de precedenta vizită medicală bănățenii i-au avut pe Andrei Artean și Răzvan Rus la capitolul noutăți. Printre primii sosiți la testarea medicală a fost Cristi Scutaru. „Am avut o pauză foarte scurtă, la vizită nu am avut foarte multe de arătat, doar proba bicicletei… dar am trecut-o cu brio”, a spus experimentatul fundaș al lui ACS Poli. „Scuti” se afla la final de contract, dar se pare că va rămâne pe Bega și se gândește la sezonul de Liga 1. „Ne pregătim pentru prima ligă. Așteptăm să mergem în cantonament. Am auzit și eu de numele vehiculate, dar nu știu ce să spun, am avea nevoie de transferuri, de ce nu, e Liga I, știm ce am pățit acum doi ani, sperăm să nu fie la fel. Ne uităm și la celelalte echipe, dar doar atât, ne interesează de noi și sperăm să ne întărim noi, să vină jucători cât mai valoroși”, a adăugat Cristian Scutaru.

VEZI o GALERIE FOTO de la vizita medicală

Tinerii echipei, precum Bărbuț, Popovici sau Belu, nu s-au trezit chiar la prima oră și au sosit la vizită după „veterani”. Timișorenii au azi antrenament după masă și vor să dispute un prim amical de pregătire sâmbătă acasă, deși găsirea unui adversar s-ar putea dovedi problematică. Cantonamentul va începe pe 19 iunie într-o localitate din apropierea orașului Linz.

Revine Keita? Luchin, în cărți

Mijlocașul Souleymane Keita se numără printre jucătorii dați ca și plecați de la ACS Poli. Totuși, senegalezul revine la Timișoara pentru a discuta cu conducerea clubului. Contractul său expiră pe 30 iunie și nu e exclus ca între timp să se decidă păstrarea lui în condițiile în care noile achiziții întârzie.

Keita nu se mai poate transfera la altă echipă din țară din cauza noilor regulamente. Alexa îl așteaptă la pregătire din 12 iunie și pe brazilianul Pedro Henrique. De asemenea Daniel Stanciu a declarat pentru Fotbal vest că pe lista lungă a jucătorilor cu care se negociază se mai află nume precum Pintilii, Luchin, Curtean, Bourceanu, cât și doi atacanți din Portugalia. Pentru Srgian Luchin sunt șanse mai mari, fundașul timișorean ar putea primi actele de la Steaua, deși mai are un an de contract, ACS Poli s-ar bate pentru semnătura lui cu un club din fostul bloc sovietic.

În altă ordine de idei, interdicția pe trei ani la transferuri de străini i-au blocat nou-promovatei șansa de a înregimenta un jucător de naționala Serbiei.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)

Pe aceeași temă